La fugida de pel·lícula de l'expresident de Nissan, acusat de malversació al Japó
L'excap de Nissan Carlos Ghosn, custodiat per la policia a Tòquio (Reuter/Issei Kato)
Beirut

Fugida de pel·lícula de l'expresident de Nissan, acusat de malversació al Japó

Carlos Ghosn, que estava sota arrest domiciliari a Tòquio, hauria fugit al Líban després d'amagar-se a la caixa d'un instrument musical

RedaccióActualitzat

Carlos Ghosn, expresident de Renault i Nissan, estava sota arrest domiciliari al Japó, on està pendent de judici acusat de malversació mentre duia les regnes de l'automobilística nipona.

Tot i que l'edifici de Tòquio on vivia estava vigilat amb càmeres, Ghosn ha aconseguit fugir del país i instal·lar-se al Líban, on va viure de petit. I ho hauria pogut fer gràcies a un pla digne d'un escapista.

Segons diverses fonts, Ghosn hauria sortit de casa seva amagat dins d'una funda d'un instrument per eludir les càmeres de seguretat. El que havia estat màxim responsable de Nissan hauria organitzat un concert de Nadal, i hauria fugit amb els músics amagat dins d'una caixa.

Sota arrest domiciliari, tenia prohibit comunicar-se amb la seva dona i tenia restringit l'ús d'internet. Segons algunes fonts, l'ambaixador del Líban al Japó el visitava cada dia.

La seva dona ha qualificat de "pura ficció" les informacions sobre aquesta fugida de pel·lícula, però ha eludit donar cap detall del pla, que hauria dut a terme una empresa de seguretat privada.

L'edifici de Tòquio on l'expresident de Nissan estava sota arrest domiciliari (Reuters/Tim Kelly)

Ghosn hauria abandonat el Japó en un jet privat i hauria passat per Istanbul abans d'aterrar a Beirut. Molt poca gent estava al cas del pla, i ni tan sols el pilot de l'avió sabia que l'excap de Nissan era a bord.

Les autoritats libaneses han explicat que no han de prendre cap mesura legal contra Ghosn perquè ha entrat al país de forma legal, amb un passaport francès, tot i que els tres passaports que té -de França, el Líban i el Brasil, on va néixer- són al Japó.

El Líban no té cap acord d'extradició amb el Japó, on volen jutjar Ghosn per, suposadament, haver desviat uns 70 milions d'euros de Nissan per a ús personal. Ell ho nega i assegura que ha fugit "de la injustícia i d'una persecució política". S'espera que parli amb mitjans de comunicació els pròxims dies.

 

 

ARXIVAT A:
Delictes econòmicsPròxim Orient Judicial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut