Rafael Catalá, Rafael Hernando, Albert Rivera i Adriana Lastra (EFE)
Rafael Catalá, Rafael Hernando, Albert Rivera i Adriana Lastra (EFE)

Front comú del PP, PSOE i Cs contra la possible candidatura de Jordi Sànchez

Catalá avisa que Sànchez pot ser condemnat i Hernando diu que aquesta opció l'ha fet "alguna persona que no té les neurones gaire ben connectades"

RedaccióActualitzat

Les forces constitucionalistes fan front comú contra la possibilitat que els independentistes proposin Jordi Sànchez com a candidat a presidir la Generalitat. El número 2 de Junts per Catalunya i exlíder de l'ANC, que està en presó preventiva, no és ben vist pel govern del PP, ni pel PSOE ni tampoc per Ciutadans. Aquestes tres formacions consideren que un pres com Sànchez, que pot ser inhabilitat i condemnat, no podria exercir el càrrec amb normalitat.

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, avisa que l'alternativa de Jordi Sànchez no té futur perquè s'ha d'enfrontar a la justícia:

"Si està pendent un procés judicial que pot suposar la seva inhabilitació i la seva condemna, no sembla que sigui el millor pronòstic per a una persona que ha d'exercir una funció executiva dia a dia"

Des del PSOE, la seva portaveu, Adriana Lastra, es manifesta en una línia semblant a la del ministre:

"El que necessita Catalunya és un govern amb urgència i un govern viable. I entenem que aquesta opció, per la situació de Jordi Sànchez, no és viable"

Les desqualificacions més dures venen del president de Cs, Albert Rivera, que ha recordat per què està empresonat:

"Era el mateix que estava trepitjant el sostre dels cotxes de la Guàrdia Civil, el dia que estaven envoltant jutges, guàrdies civils, a la conselleria d'Economia. És tant com apostar per seguir "liant-la", intentant que això s'allargui i que es cronifiqui"

El portaveu del PP, Rafael Hernando, no ha estat menys contundent:

"És un disbarat còsmic. Ocurrències d'aurora boreal tretes del barret de copa de no sé qui, però que deu ser d'alguna persona que no té les neurones gaire ben connectades"

Els comuns creuen que el nom de Sànchez, pel fet d'estar empresonat, és una opció que no ajuda a sortir del desbloqueig.

ARXIVAT A:
Article 155InvestiduraPPPSOEEleccions 21DGovern empresonatPSCCsERCJxCatPDeCAT
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut