Frida, la gossa heroïna de Mèxic, es jubila amb tots els honors
Frida ha rescatat més de 50 cossos, 12 amb vida

Frida, la gossa heroïna de Mèxic, es jubila amb tots els honors

La labrador ha participat en múltiples rescats i va salvar la vida de 12 persones sepultades sota la runa pels terratrèmols del 2017

RedaccióActualitzat

Es diu Frida i és una gossa labrador de 10 anys considerada una heroïna nacional a Mèxic. Aquest dilluns s'ha retirat homenatjada per la seva col·laboració amb les forces de rescat mexicanes.

Es va convertir en una icona al país arran de la seva feina després del terratrèmol del 2017. Frida va salvar la vida de 12 persones sepultades sota la runa després de localitzar-les i guiar els equips de rescat.

La gossa, caracteritzada per les ulleres i els peücs que li posaven perquè es pogués moure entre la runa, es retira a una residència canina. El comiat es va fer durant la cerimònia del "Dia Intermacional del Rescatista" organitzada per la Secretaria de la Marina, que ha publicat un vídeo amb imatges seves durant els rescats:

 

La marina mexicana acomiada Frida el Dia Internacional del Rescatista (Font: EFE)

 

Més de 50 cossos rescats, 12 amb vida

La gossa Frida ha col·laborat en la recuperació de 41 cossos i 12 persones amb vida durant els 10 anys de trajectòria. Va participar en les tasques de rescat després del terratrèmol d'Haití, el 2010 i el d'Equador, el 2016.

El gener del 2013 va col·laborar en el salvament de víctimes durant l'expolsió de la seu central de la petrolera Pemex, a Ciutat de Mèxic. Va haver-hi una trentena de morts i un centenar de ferits.

Però serà recordada, sobretot, per la seva participació en la recerca de cossos i víctimes sepultades pels dos terratrèmols que van sacsejar Mèxic el 7 i el 19 de setembre del 2017. A causa d'aquests dos sismes van morir gairebé 400 persones a Mèxic.

Font d'inspiració de projectes solidaris

Les imatges de la gossa Frida participant en el rescat de víctimes després dels terratrèmols es van viralitzar a les xarxes socials i va esdevenir  una autèntica heroïna. La gossa va convertir-se en font d'inspiració de diferents projectes solidaris i, fins i tot, es va obrir un compte a Instagram en honor seu.


Aquest dilluns, a causa de la jubilació, la seva imatge ha tornat a ser protagonista a les xarxes socials:

 

 

Anar al contingut