El morro de la morsa que dorm damunt de les barques al fiord d'Oslo (Reuters)
La morsa Freya en una imatge d'aquest estiu (Reuters)

Freya, la morsa de 600 quilos que fa migdiades a les barques del fiord d'Oslo

L'exemplar causa sensació i ja és una celebritat a Noruega, però preocupen els danys que l'excés de pes pot causar en les embarcacions

Actualitzat

La Freya s'ha convertit en una atracció per als curiosos, però els propietaris de les embarcacions la miren amb preocupació. Els 600 quilos de l'animal perjudiquen les barques i les assegurances no cobreixen els danys que la Freya pugui provocar.

Les autoritats han valorat diverses possibilitats, com traslladar-la mar endins o sacrificar-la si suposava un perill per a les persones. Finalment, han decidit deixar que la naturalesa segueixi el seu curs.  

Noruega és una parada més en el peculiar viatge que la morsa Freya fa pel mar de Nord. Abans d'arribar a Oslo, se l'ha vist al Regne Unit, Dinamarca, Suècia i als Països Baixos. A Oslo hi va arribar fa una setmana i se l'ha pogut veure buscant un lloc damunt d'una barca o ja fent una bona migdiada dalt d'una embarcació.

 

La capital de Noruega no és un lloc habitual d'aquests mamífers, que acostumen a viure en indrets d'aigües més fredes situats més al nord, en zona àrtica. Les morses dormen unes vint hores al dia repartides en dues grans migdiades i, tot i que no són perilloses, poden atacar si se senten amenaçades.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut