Barça

Frenkie de Jong, un migcampista total amb ADN Barça

El futbolista holandès, de 21 anys, arribarà a l'estiu al Barça després de dues temporades al primer equip de l'Ajax

Actualitzat

Frenkie de Jong és el nom de moda al futbol europeu i aquest dimecres s'ha convertit oficialment en el nou fitxatge del Barça després d'avançar-se a altres grans clubs europeus com el Machester City o el PSG, que també estaven molt interessats en la seva contractació. El jove jugador està complint la segona temporada completa amb el primer equip de l'Ajax d'Amsterdam i ha jugat 65 partits oficials amb el club holandès.

Nascut el 5 de maig del 1997 a Arkel, De Jong es va formar a les categories inferiors del Willem II i va fitxar per l'Ajax l'estiu del 2015, amb 18 anys. El club d'Amsterdam, però, el va tornar a cedir al club on havia crescut fins que la temporada 2016/17 va estrenar-se amb el filial de l'Ajax.

De Jong va trigar poc a consolidar-se amb el primer equip i la temporada següent ja es va convertir en un dels jugadors de pes de l'equip holandès. Actualment, el jove jugador és el líder d'un Ajax classificat pels vuitens de final de la Champions i destaca per la seva visió de joc i un bon toc de pilota.

El Barça remarca també la seva polivalència, que li obre la possibilitat de jugar de pivot o d'interior, amb sortida de pilota i bona arribada a l'àrea rival. Les seves capacitats amb la pilota als peus han provocat que l'Ajax fins i tot l'hagi utilitzat en diverses ocasions com a central per potenciar la sortida de pilota des del darrera. Aquesta temporada, De Jong ha marcat 4 gols en 16 partits de Lliga.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut