De Jong controla una pilota pressionat per Modric (EFE)
Lliga de Campions

Frenkie de Jong completa un partit discret contra el Reial Madrid

Les molèsties musculars que arrossega en un adductor de la cama esquerra han condicionat el rendiment del futur migcampista del Barça, que ha anat de menys a més, però encara molt lluny de la seva millor versió

Xavi TorresActualitzat

Erik Ten Hag, l'entrenador de l'Ajax, ha alineat Frenkie de Jong tot i saber que el seu futbolista no està en plenitud física. Les molèsties musculars a l'adductor de la cama esquerre que el van obligar a ser substituït en el darrer partit de la lliga holandesa davant l'Heracles han condicionat el seu rendiment. A la primera part, ubicat com a interior esquerre en un centre del camp de tres homes, gairebé no ha entrat en joc. De Jong no ha pogut exhibir la seva facilitat per la construcció de joc ni les seves conduccions clàssiques per a trencar les línies de pressió rivals. Tot i que l'Ajax ha arribat vuit vegades a la porteria de Courtois, amb cinc bones ocasions –un pal, inclòs-, el futur migcampista del Barça no ha intervingut en cap d'aquestes accions, ni tampoc ha trepitjat l'àrea madridista per buscar el xut o una darrera passada perillosa. En canvi, sense pilota, ha estat ordenat en la pressió i molt pendent del marcatge de Modric, a qui ha anul·lat.

Res no ha canviat després del descans. Potser una mica més de protagonisme en la possessió holandesa però, en qualsevol cas, intranscendent en el joc del seu equip que, a partir del 0 a 1 de Benzema (59'), ha jugat un futbol més directe que no afavoreix les seves característiques. Tampoc ha intervingut en la jugada del gol de l'empat de Ziyech (75'). En canvi, De Jong ha demanat amb insistència falta en l'inici de l'acció del segon gol del Reial Madrid (86'), en què Lucas Vázquez se l'ha endut per davant impedint que pogués arribar a ajudar en defensa abans que Asensio marqués l'1 a 2 definitiu. Caldrà esperar que recuperi la seva millor versió física per veure el futbolista que ha enamorat els grans clubs del futbol europeu en els darrers sis mesos. Potser al Bernabéu, en el partit de tornada, el proper 5 de març. El barcelonisme n'estarà especialment atent.

Anar al contingut