El conseller Giró, al Parlament, en una imatge d'arxiu (ACN/Bernat Vilaró)
El conseller Giró, al Parlament, en una imatge d'arxiu (ACN/Bernat Vilaró)

Frau fiscal a Catalunya: 388 milions detectats el 2021, un 55% més que l'any anterior

El conseller Giró ha anunciat la convocatòria de 120 places de gestors i 20 inspectors per a l'Agència Tributària catalana

RedaccióActualitzat

Les actuacions de l'Agència Tributària catalana van permetre fer aflorar, l'any passat, més de 338 milions d'euros, un 55% més que l'any anterior, quan en van aflorar 219.

Així ho ha explicat al Parlament el conseller d'Economia, Jaume Giró, durant la sessió de control al govern, en resposta a una pregunta de la diputada de JxCat Elsa Artadi.

Tenint en compte que el pressupost de l'Agència és de 85 milions d'euros, segons Giró, això vol dir que cada euro que s'hi inverteix permet retornar-ne 4 a l'erari públic. En aquest sentit, ha anunciat la convocatòria de 120 noves places de gestors tributaris i 20 d'inspectors, de manera que es pugui reforçar la lluita contra el frau, que cada cop dona més bons resultats.

El conseller d'Economia considera que es tracta d'una bona notícia perquè permet destinar els diners que han aflorat a fer noves polítiques públiques i evidencia el bon funcionament de l'Agència Tributària catalana.

Al mateix temps, però, ha precisat: "És també una mala notícia perquè l'evasió d'impostos és un delicte vergonyant i un dissolvent de la cohesió social".

De moment, no se saben més detalls sobre el tipus de frau que va aflorar el 2021. L'any anterior, la major part, un 42% del total, corresponia a l'impost de successions i donacions, seguit del de patrimoni --un 29% del total-- i el de transmissions patrimonials i actes jurídics documentats.

 

ARXIVAT A:
Frau fiscal
Anar al contingut