Francisco González s'aparta de la presidència d'honor del BBVA
Francisco González s'aparta de la presidència d'honor del BBVA

Francisco González deixa temporalment el BBVA pel cas Villarejo

Mentre dura la investigació interna, González vol aplanar el camí als seus successors i evitar que s'utilitzi el cas per fer mal a l'entitat

Actualitzat

Les filtracions sobre les relacions de l'excomissari Villarejo amb el banc BBVA han provocat la caiguda del seu president honorífic: Francisco Gonzàlez. Mentre continua la investigació interna, González deixa el càrrec temporalment per aplanar el camí als seus successors.

Ho ha anunciat un dia abans de la junta d'accionistes del banc. González ha enviat una carta al consell d'administració del banc on explica la seva decisió, per evitar -segons explica- que s'utilitzi el cas per "fer mal a l'entitat".

 

S'investiguen els vincles de l'excomissari Villarejo amb el president d'honor del BBVA

 

Francisco González va arribar a Argentaria quan era banc públic, el va acabar de privatitzar i el va fusionar amb el Banc Bilbao Biscaia. Això li va donar la copresidència del banc. Al seu currículum també portava ser amic del president Aznar i la gestió d'una agència d'inversions en borsa.

El 2001, les famílies basques, que sempre havien controlat el banc, van fer un pas al costat i li van cedir tot el protagonisme. Des de llavors ha fet i desfet amb mà de ferro. Però només tres anys després, amb el PSOE al govern, un empresari immobiliari, Luis del Rivero, president de Sacyr, intenta entrar en el nucli de decisió del banc comprant un 3 per cent de les accions.

El BBVA i els vincles de Villarejo amb el banc quan el presidia Francisco González 

 

S'obre una guerra i comencen a filtrar-se informes sobre operacions passades de Francisco González. Al final, Sacyr desisteix de l'intent, però ja tothom posa en el punt de mira Miguel Sebastián que havia estat al servei d'estudis del banc i que el 2005 estava a l'oficina econòmica del govern.

Han passat molts anys, però d'aquella guerra ara en surten noves filtracions que han tacat la reputació de Francisco González. Enrere deixa un banc gran, amb negoci a molts països i amb una aposta tecnològica molt ambiciosa.

 

Perfil de Francisco González, fins ara president honorífic del BBVA (Reuters)

 

 

 

ARXIVAT A:
BancaJosé Manuel VillarejoJudicial
Anar al contingut