Francesca Forrellad: "Tot i tenir 81 anys, no hagués pogut publicar la meva novel·la si no hagués sabut adaptar-me a les noves tecnologies"

Actualitzat
Francesca Forrellad
Autora de La vostra sang
Angle Editorial

Expliqui'ns breument l'argument del seu llibre i la seva relació amb el món de la tecnologia.
La novel·la arrenca amb Guifré, nomenat comte d'Urgell pel rei, entrant tot sol a la Seu d'Urgell per començar a governar aquelles terres dures i aïllades. Terres de frontera, pobres, castigades pels musulmans i cobejades per diverses faccions dels mateixos cristians. És l'any 870. Mentrestant, la ciutat de Barcelona viu sotmesa a la tirania cruel de Bernat de Gòtia. Quan el rei Carles el Calb es troba en perill per una sublevació, Guifré viatja a Angers, a França, i l'ajuda a imposar-se però és ferit greument. En agraïment el rei el nomena comte de Barcelona i, tot mullant els dits en la ferida de Guifré, dibuixa quatre barres en el seu escut.
És la meva primera novel·la i la publico als 81 anys. Per sorpresa meva, la novel·la s'ha convertit en un dels primers e-books que ha escollit el portal Edi.cat per començar a vendre llibres digitals catalans.

Quin futur creu que pot tenir el llibre digital?
Molt, ja que les noves tecnologies evolucionen molt ràpidament i ens hi hem d'adaptar. Jo mateixa, tot i tenir 81 anys, no hagués pogut publicar la meva novel·la si no hagués sabut adaptar-me a les noves tecnologies i utilitzar l'ordinador.
 
Estan canviant les TIC la manera de consumir llibres?
Ho ignoro.

Creu que hi ha diferències entre els lectors que fan servir la xarxa i els que no?
Els lectors que fan servir la xarxa tenen a l'abast molta més informació però tan bons lectors són els uns com els altres.

Ens proposa algun llibre per aquest Sant Jordi?
Recomano el llibre de la meva germana bessona, Lluïsa Forrellad, "El primer assalt", una esplèndida novel·la sobre la passió de viure i la recerca de la felicitat a la Barcelona dels anys seixanta.
Anar al contingut