Francesc Homs declarant aquest dimecres al judici del 9-N a Barcelona (ACN)
Francesc Homs declarant aquest dimecres al judici del 9-N a Barcelona (ACN)
Madrid

Francesc Homs serà jutjat pel 9-N el 27 de febrer al Tribunal Suprem

L'alt tribunal ha anunciat la data justament després que aquest matí l'exconseller de la Presidència hagi declarat com a testimoni en el judici del 9-N que es fa a Catalunya contra Mas, Ortega i Rigau

RedaccióActualitzat

Ja hi ha data per al començament del judici al Tribunal Suprem contra l'exconseller de la Presidència i actual diputat al Congrés dels Diputats Francesc Homs. Serà el dilluns 27 de febrer. Se l'acusa dels delictes de prevaricació i desobediència en relació amb la consulta del 9-N.

El tribunal rebutja els testimonis que Homs demanava, com per exemple Mariano Rajoy; el president del Constitucional, Francisco Pérez de los Cobos; l'exfiscal general de l'Estat Eduardo Torres-Dulce, i el ministre de Justícia, Rafael Catalá. El Suprem considera que no tenen cap mena de vincle amb l'objecte del judici. En canvi, Artur Mas sí que serà citat com a testimoni en aquest judici contra Francesc Homs.

L'alt tribunal ha anunciat la data minuts després que aquest matí l'exconseller de la Presidència hagi declarat com a testimoni en el judici pel 9-N que es fa a Catalunya contra Mas, Ortega i Rigau. A Homs li demanen 9 anys d'inhabilitació per prevaricació i desobediència. El judici al Suprem està previst que duri tres dies, entre el dilluns 27 de febrer i el dimecres 1 de març.

♦ Homs respon a la Fiscalia: "No plegaré perquè ho digui un tribunal"

♦ Homs denuncia Rajoy a la Fiscalia per incomplir sentències del Constitucional

Anar al contingut