Francesc Homs, aquest dimecres a la seu del PDeCAT
Francesc Homs, aquest dimecres a la seu del PDeCAT
Barcelona

Francesc Homs: "Se'ns condemna per les nostres idees, això no és un estat de dret"

El diputat del PDeCAt anuncia que recorrerà la sentència del Tribunal Suprem que l'ha condemnat per desobediència greu al TC en el cas del 9N

RedaccióActualitzat

Davant d'una pantalla amb el lema "Ho tornaria a fer", el diputat a les Corts pel PDeCAT, Francesc Homs, ha reaccionat aquesta tarda a la sentència del Tribunal Suprem feta pública aquest mateix dimecres que el condemna a un any i un mes d'inhabilitació per haver desobeït el Tribunal Constitucional (TC) en l'organització del procés participatiu del 9N.

Acompanyat d'Artur Mas i d'Irene Rigau entre altres, Homs ha reiterat que considera la sentència del TS un error, en una "deriva clarament errònia de condemnar persones que han posat urnes a disposició de la ciutadania":

"Se'ns condemna per les nostres idees, i això no és ni d'un estat de dret ni d'un estat democràtic. Llegint la sentència arribes clarament a aquesta conclusió. Poso un exemple, el tribunal afirma literalment: "l'extensió de la pena a tota activitat política" perquè m'he sumat al que ells consideren "un desafiament que afecta les mateixes bases del sistema constitucional". Això és un judici de valor, això és un judici polític."

"És la mostra que l'estat espanyol ha perdut, i avui ha tornat a donar senyals que ha perdut."

Homs ha anunciat que presentarà recurs al Tribunal Constitucional i ha expressat el desig que el Tribunal Suprem suspengui la pena fins que hi hagi resolució del TC. En tot cas, ha assegurat que ell continuarà anant al Congrés dels Diputats fins que no se li "formalitzi i se li comuniqui" la sentència.

Homs anima a querellar-se contra Mariano Rajoy

Homs ha afegit que, aplicant el Codi penal a l'incompliment dels actes del TC, les sentències sobre el 9N han generat una doctrina nova. I ha ironitzat que si el judici no és polític, ara s'hauria de fer el mateix amb Mariano Rajoy, al qual ha qualificat "el campió, el rei, el número 1 en l'incompliment de sentències del TC".

Continuant amb l'ironia, Homs ha animat a posar querelles contra Mariano Rajoy pels mateixos delictes que s'han aplicat a Mas, Ortega, Rigau i a ell mateix, i ha recordat que el mateix TC va llistar aquest gener 10 incompliments de sentències seves perpetrats pels governs de Mariano Rajoy.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut