Barcelona

Francesc Homs, l'home de confiança de Mas, secretari general de Presidència

A la Secretaria General de Presidència Mas hi col·locarà Francesc Homs, un dels homes de la seva màxima confiança. Va ser el director del programa electoral de CiU i està considerat l'arquitecte del dret a decidir aplicat al concert econòmic. Homs és membre de l'executiva de Convergència i forma part de l'anomenat "pinyol", un grup reduït de persones molt properes a Artur Mas.

Actualitzat
El futur secretari general de Presidència, Francesc Homs, va néixer a Vic l'any 1969 i ha treballat al costat d'Artur Mas donant-li suport des de la fi del govern de Jordi Pujol. És llicenciat en dret per la Universitat Autònoma de Barcelona, on va ser membre de la junta de govern i del claustre de la facultat. També va ser militant de la Federació Nacional d'Estudiants de Catalunya.

Des del 1993 pertany a Convergència Democràtica de Catalunya i és membre de l'Executiva Nacional i de la Permanent. Entre el 1996 i el 2003 va dirigir afers interdepartamentals del Departament de Presidència i va ser membre de la Comissió Executiva del Consell Econòmic Social de Catalunya. L'any 2003 va ser elegit diputat al Parlament de Catalunya, renovant el 2006. En les darreres eleccions va ser el director del programa electoral de CiU, a més de dissenyar la campanya de les darreres eleccions europees.

Homs és considerat l'ideòleg del pacte fiscal que Mas reclama i va dissenyar la primera versió de l'Estatut. Va ser-ne una figura molt visible durant les negociacions del text a Madrid, ja que n'era el portaveu amb el Congrés i va recollir la seva experiència com a ponent en un llibre publicat l'any 2008, "Catalunya a judici".

Francesc Homs viu a Taradell amb la seva dona i les seves dues filles, on es va traslladar després de viure molts anys a Barcelona. En aquesta població és precisament on va presentar el seu segon llibre, publicat el passat mes de novembre, "Dret a decidir, estació concert" on explica el principal objectiu de CiU, aconseguir el dret a decidir i la llibertat del poble català. També insisteix en la importància "d'una transició nacional cap al concert econòmic", reforçant la idea que amb més èmfasi va destacar Artur Mas durant el seu discurs d'investidura.

Mas va definir Homs com un dels seus col·laboradors "més íntims i eficaços". El nou president de la Generalitat s'està envoltant dels seus homes de confiança, i amb aquest càrrec, Francesc Homs serà una de les persones del grup anomenat "pinyol" que treballarà més a prop de Mas.

Francesc Homs també té experiència laboral fora de la política, va treballar en una empresa de distribució d'aliments i en una entitat financera. També va exercir en un despatx d'advocats i en una consultoria.

Anar al contingut