Barcelona

Francesc Casadesús, Antònia Font i Salvador Sunyer, premis Nacionals de Cultura

El director del Mercat de les Flors de Barcelona, Francesc Casadesús, el grup de pop-rock mallorquí Antònia Font i l'impulsor del Festival Temporada Alta de Girona, Salvador Sunyer, ja tenen el reconeixement de la Generalitat. Rebran el Premi Nacional de Cultura de dansa, música i teatre, respectivament. A Casadesús li reconeix haver convertit el Mercat de les Flors en un centre de referència del món de la dansa; a Antònia Font, "la seva aportació personal a la música pop-rock català" amb el disc "Coser i cantar", i a Sunyer, la incansable "recerca de l'excel·lència". El lliurament dels premis es farà el 25 d'octubre al Teatre Kursaal de Manresa, al Bages.

Actualitzat

El jurat dels premis nacionals de Cultura, encapçalat pel conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha decidit lliurar el prestigi d'aquests guardons i els 18.030 euros al director del Mercat de les Flors, Francesc Casadesús, al grup de pop-rock mallorquí Antònia Font i a l'impulsor del Festival Temporada Alta de Girona, Salvador Sunyer.

Francesc Casadesús rebrà el Premi Nacional de dansa "per la renovació, visibilitat i projecció que ha donat al Mercat de les Flors, esdevenint en molt poc temps l'espai de referència en l'àmbit de la dansa i les arts en moviment". El director del Mercat és coreògraf, ballarí i gestor cultural i ha treballat amb grups com Sèmola Teatre, Zotal, Esteve Grasset i Iago Pericot.

L'any passat, el grup mallorquí Antònia Font va celebrar el seu desè aniversari amb el disc antològic "Coser i Cantar", un àlbum elaborat en companyia de la Bratislava Symphony Orchestra i, és precisament per aquesta obra, que el jurat li ha atorgat el Premi Nacional de música. Li reconeix, sobretot, "la personal aportació a la música prop-rock en català".

A Salvador Sunyer, el jurat li atorga el Premi Nacional de teatre "per la seva tenacitat infatigable i apassionada en la recerca de l'excel·lència des de la gestió escènica, i com a impulsor del Festival Temporada Alta i la posada en marxa del centre d'arts escèniques de Salt i Girona El Canal".

Anar al contingut