París

França vol que s'investigui a Europa el frau de Volkswagen als Estats Units

La companyia alemanya admet que hi ha 11 milions de cotxes afectats per la polèmica, inclosos els d'altres marques del grup com Audi, Skoda, Seat o Porsche

RedaccióActualitzat

El cas Volkswagen agafa una dimensió mundial. França reclama una investigació a l'àmbit europeu sobre el compliment de les regles contra la contaminació, després de l'escàndol de la companyia alemanya als Estats Units. El ministre de Finances francès, Michel Sapin, ha dit que "és important tranquil·litzar", en una entrevista a l'emissora de ràdio Europe 1. Segons Sapin, la investigació no s'ha de limitar al grup alemany. Ha afegit, però, que "no hi ha cap raó particular per pensar que els constructors francesos s'hagin comportat com Volkswagen."

Volkswagen va reconèixer haver falsejat les dades d'emissions de CO2 d'alguns dels seus models dièsel per poder complir amb la llei mediambiental nord-americana. Michel Sapin ha explicat que una investigació global a Europa de totes les firmes, no només Volkswagen, és l'única manera de recuperar la confiança dels consumidors.

Des de Volkswagen s'admet que l'han vessada amagant la contaminació real dels seus vehicles dièsel. La companyia admet que hi ha 11 milions de cotxes afectats per la polèmica, inclosos els d'altres marques del grup com Audi, Skoda, Seat o Porsche.

De moment, el govern alemany ha ordenat examinar els cotxes dièsel de Volkswagen. Mentrestant, les autoritats de Corea del Sud han convocat els directius de la multinacional alemanya perquè els donin explicacions sobre aquest escàndol. Les accions de Volkswagen tornen a caure amb força a la borsa, al voltant d'un 20%.

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut