Contamines-Montjoie. Reuters: Denis Balibouse
Contamines-Montjoie. Reuters: Denis Balibouse
París

França tancarà dues escoles per un nen infectat de coronavirus a l'Alta Savoia

França anuncia cinc casos de coronavirus, quatre adults i un nen, a la població de Les Contamines Montjoie, al departament de l'Alta Savoia

RedaccióActualitzat

La ministra de Sanitat francesa, Agnes Buzyn, ha anunciat aquest dissabte que han estat identificats cinc casos del coronavirus xinès al departament de l'Alta Savoia, a la regió d'Alvèrnia-Roine-Alps, però que els afectats, quatre adults i un nen, no presenten signes de gravetat.

Es tracta d'un ciutadà britànic que va viatjar a Singapur entre el 20 i el 23 de gener i al seu retorn a Europa, abans d'anar a la Gran Bretanya, va passar quatre dies a França, a la localitat turística de Les Contamines Montjoie, a prop de la frontera amb Itàlia i Suïssa. Allà va contaminar les cinc persones amb les quals va compartir xalet.

 

 

Tots els afectats són de nacionalitat britànica i van ser hospitalitzats ahir a la nit en un hospital de Lió.

Les autoritats també han decidit que la setmana que ve tancaran les dues escoles de la zona on va assistir el menor infectat.

 

Com ha afectat la vida a Contamines-Montjoie

Trucades per saber què passa i anul·lacions en hotels i restaurants després que s'ha sabut la notícia. Molts turistes han girat cua a l'autopista i ja no aniran de vacances, com havien previst, a aquesta població de 1.200 habitants a tocar del Mont Blanc.

Un farmacèutic diu que hi ha molta demanda de màscares, però que ell refusa distribuir-les. No vol que la psicosi s'apoderi de la població.

Així passen les últimes hores en aquesta població que viu sobretot del turisme d'esquí.

 

Contamines-Montjoie
Contamines-Montjoie (Reuters: Denis Balibouse)

 

 

Més infectats a França

Sanitat va anunciar la infecció de sis pacients més a París, la setmana passada i que encara estan ingressats a l'hospital de la capital, especialitzat en infeccions víriques. Segons la ministra, alguns d'ells podrien rebre l'alta els pròxims dies.

El ministeri francès va anunciar aquest divendres que les proves als 260 francesos repatriats la setmana passada des de la ciutat xinesa de Wuhan i que estaven en quarantena al sud-est de França han donat negatiu.

 

 

38 francesos més seran repatriats des de la mateixa ciutat aquest diumenge en un vol britànic i estaran en quarantena durant 14 dies.

El ministeri ha recomanat als que tornin de la Xina que evitin sortir de casa seva per fer "activitats no indispensables", com anar al cinema o a un restaurant. Que es mirin la temperatura dues vegades al dia i que portin màscara quan estiguin amb altres persones.

També ha demanat als seus ciutadans que posposin qualsevol viatge a la Xina que no sigui "essencial".

 

 

 

 

Anar al contingut