Distintiu del CAT en una matrícula d'un cotxe

França també prohibeix portar el CAT o la senyera a la matrícula del cotxe

La Cort de Cassació francesa prohibeix l'ús del CAT, que a partir d'ara només es pot portar a la matrícula a Andorra, a falta de regulació

RedaccióActualitzat

La Cort de Cassació de França, que equival al Tribunal Suprem espanyol, ha prohibit l'ús del CAT a les plaques de les matrícules dels vehicles francesos, habitual a la Catalunya Nord. Tampoc es podran incloure sobre la matrícula altres elements, com la bandera catalana.

 

La prohibició suposa donar la raó a una empresa fabricant de matrícules que havia denunciat la comercialització d'adhesius que "modifiquen les plaques".

 

Multes de 135 a 750 euros

En cas de dur el CAT a la matrícula, la infracció pot suposar una multa mínima de 135 euros, que pot arribar a ser de fins a 750 euros.

Fins ara, a França, les matrícules havien de dur a la part esquerra la lletra F, de l'estat al qual pertanyen i, a la dreta s'hi podia posar el distintiu de la regió administrativa i el número de departament, sense ser obligatori. Per això alguns conductors optaven per posar-hi la senyera.

A Espanya també és il·legal posar adhesius a la matrícula, però, igual que a França, no s'impedeix enganxar-los al costat. D'aquesta manera i a falta d'una regulació específica, Andorra és l'únic estat on no està prohibit el CAT a la matrícula.

Tot i això, l'abril del 2018 hi va haver polèmica perquè la policia andorrana va obligar a treure l'adhesiu CAT de la matrícula espanyola del cotxe a una resident al país. Altres denúncies semblants s'havien també produït a la Catalunya Nord abans de la prohibició que França ha establert ara.  

ARXIVAT A:
França
Anar al contingut