Brussel·les

França s'indigna amb la CE pel símil de l'expulsió de gitanos amb la II Guerra Mundial

El secretari d'Estat d'Afers Europeus francès, Pierre Lellouche, ha qualificat de "relliscada" les declaracions de la comissària europea de Justícia, Viviane Reding, en què va comparar l'expulsió de gitanos amb la situació de la II Guerra Mundial. Lellouche, que ha criticat el to de Reding quan va dir "ja n'hi ha prou, la meva paciència té un límit", ha afirmat que "un bitllet d'avió per al país d'origen de la UE no és el tren de la mort". "No són les càmeres de gas, i aquesta mena de relliscada que ha comès no és correcta", ha conclòs. Viviane Reding ha anunciat que Brussel·les està disposada a expedientar França per discriminació en l'expulsió de gitanos del govern de Nicolas Sarkozy.

Actualitzat
El govern francès ha qualificat de poc correcte el to i les paraules de la comissària europea de Justícia, Viviane Reding, en què va comparar les expulsions de gitanos de França amb la situació de la Segona Guerra Mundial.

El secretari d'Estat d'Afers Europeus francès, Pierre Lellouche, s'ha mostrat indignat i ha afirmat que aquesta no és la manera de dirigir-se a un país amb el compromís de França. "El to que ha fet servir dient que ja n'hi ha prou, la meva paciència té un límit, no és la manera com un es dirigeix a un gran estat com és França, que respecta els drets humans, que és un país fundador de la Unió", ha subratllat.

La comissària europea, de nacionalitat luxemburguesa, creu que París no només incompleix la legislació sobre la lliure circulació de persones, sinó que discrimina un grup ètnic. El govern de Nicolas Sarkozy s'exposa a una sanció de l'executiu comunitari per violar les lleis europees que podria acabar davant del Tribunal de Justícia europeu.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut