sala d'un centre de vacunació a parís ple de gent esperant
Centre de vacunació a París, França (REUTERS / Eric Gaillard)

França sancionarà el personal sanitari que no s'hagi posat la vacuna

L'executiu de Macron començarà a administrar la tercera dosi de la vacuna de la Covid-19 a les persones més grans de 65 anys i a totes les especialment vulnerables

AgènciesActualitzat

França sancionarà a partir del 15 de setembre els sanitaris que no s'hagin vacunat. Així ho ha confirmat el primer ministre francès, Jean Castex, en una entrevista a RTL en què ha defensat que el personal sanitari no immunitzat pugui ser sancionat a partir del 15 de setembre. "No recularem", ha avisat.

Castex ha justificat la mesura perquè "ningú pot entendre" que hi hagi pacients que es contagiïn per un brot entre el personal sanitari, com va passar en una residència francesa a Les Landes.

Segons el primer ministre, la seva estratègia ha funcionat. Assegura que el fet d'haver fixat la data del 15 de setembre ha accelerat la immunització entre els sanitaris. Castex espera que amb l'avís de sanció, s'augmenti encara més el nombre de personal sanitari vacunat.

"Hem superat el 83% de sanitaris vacunats. La nostra estratègia ha funcionat."


Tercera dosi

Castex ha explicat que la tercera dosi de la vacuna contra la Covid que s'ha aprovat per a més grans de 65 anys i per a les persones especialment vulnerables, es començarà a administrar a les residències a partir del 12 o 13 de setembre.

Per poder rebre aquesta tercera dosi de recordatori, han d'haver passat sis mesos des de l'anterior.

Manifestació contra el certificat Covid a París (Reuters/Benoit Tessier)

Castex, de moment, ha descartat imposar el certificat Covid a les empreses. A França, aquest certificat, que acredita que s'ha completat la pauta de vacunació o s'ha superat el coronavirus fa menys de sis mesos o es té un test negatiu de menys de 72 hores, s'ha imposat per dur a terme moltes activitats de la vida social, com ara entrar en un bar o un restaurant.

A França, des de principis d'agost, és obligatori tenir un certificat sanitari per poder entrar a locals públics com ara bars, restaurants i centres comercials, mèdics o transports de llarga distància. Aquesta mesura ha generat rebuig d'una part important de la població, que ha sortit al carrer per expressar la seva indignació.

De fet, les manifestacions multitudinàries que hi ha hagut a la capital francesa han fet que l'executiu de Macron suavitzés els requisits incials de la llei.

 


           

         

ARXIVAT A:
Covid-19VacunesFrança
Anar al contingut