França ordena la retirada de tots els lots de fuet fabricats per Embotits Caula (Wikimedia Commons/Josep Maria Rosell)
França ordena la retirada de tots els lots de fuet fabricats per Embotits Caula (Wikimedia Commons/Josep Maria Rosell)

França retira lots de fuet d'una empresa gironina per 45 casos de salmonel·losi

Tots els intoxicats, incloent-hi 27 menors, van consumir fuet elaborat per Embotits Caula, una empresa de Sant Gregori

RedaccióActualitzat

Les autoritats sanitàries franceses han retirat del mercat tots els lots de fuet produïts per Embotits Caula, una empresa de Sant Gregori, després de detectar 45 casos d'intoxicació per salmonel·losi. Entre els intoxicats hi ha 27 menors.

Segons la Direcció General d'Alimentació francesa, les intoxicacions alimentàries van tenir lloc entre el 24 de juny i el 15 de juliol. El Ministeri d'Agricultura i Alimentació de França vincula aquestes intoxicacions amb el consum de diversos lots de fuet:

 

 

Segons explica en una nota el ministeri francès, totes les persones que han estat diagnosticades van consumir fuets d'aquesta marca abans de l'aparició dels símptomes de la salmonel·losi.

Els fuets es retiraran del mercat a partir d'aquest dissabte i es demana a les persones que encara en tinguin existències a casa que s'abstinguin de consumir-los i els retornin a un punt de venda.

La salmonel·losi és una de les malalties de transmissió alimentària més comunes. La intoxicació alimentària per la salmonel·la provoca trastorns gastrointestinals, com ara diarrea o vòmits, que, tot sovint, van acompanyats de febre i mal de cap. Els símptomes apareixen entre 6 i 72 hores després de la ingesta.

El consum de productes contaminats amb el bacteri salmonel·la pot provocar símptomes més greus en els nens petits, les dones embarassades, persones immunodeprimides o ancians.

 

 

ARXIVAT A:
SalutAlimentacióFrança
Anar al contingut