França retira diversos lots de fuet per 18 casos de salmonel·losi
Mostra de productes d'Embotits Solà, l'empresa dels fuets retirats (embutidossola.com)

França retira diversos lots de fuet per 18 casos de salmonel·losi

El producte és de la casa Embotits Solà, d'Osona, i entre els afectats hi ha 12 menors

RedaccióActualitzat

Les autoritats sanitàries franceses han retirat del mercat diverses partides de fuet de l'empresa osonenca Embotits Solà, de Gurb, després de detectar-se 18 casos de salmonel·losi.

Segons un comunicat de Salut Pública de França, una dotzena d'afectats han estat nens. D'aquests, dos van requerir hospitalització, encara que sense arribar a estar greus, segons recull France Press.

Els 18 casos es van diagnosticar entre el 8 de juliol i el 3 d'agost. Totes les persones afectades havien consumit fuet.

Primer es va retirar una partida de fuets d'un supermercat de La Gironde, al sud-oest del país. Va ser el 21 d'agost i com a mesura de precaució, un cop havia començat la investigació, i ara es retiraran dels altres establiments.

La Direcció General d'Alimentació ha confirmat en un comunicat que "diverses partides" de l'embotit estaven contaminades.


Les analítiques de l'empresa surten bé

Embotits Solà, que conserva mostres dels lots ara retirats, ha assegurat a TV3 que les analítiques que ha fet fins ara han resultat negatives i manté una investigació interna per esbrinar si hi pot haver alguna altra causa.

Han explicat també que les autoritats franceses encara els han de comunicar el resultat definitiu de les anàlisis que s'han fet als afectats per si es pot vincular la soca de la salmonel·losi amb els aliments consumits.

Símptomes de la salmonel·losi

La intoxicació per salmonel·la causa problemes gastrointestinals, com diarrea i vòmits, sovint acompanyats de febre i mal de cap. Els símptomes solen remetre passades de 6 a 72 hores d'haver consumit el producte, però es poden allargar més en menors, embarassades i gent gran o immunodeprimida.

Les autoritats franceses remarquen que, si fa més d'una setmana que algú va consumir el producte i no ha tingut símptomes, no cal preocupar-se.

ARXIVAT A:
ConsumAlimentacióFrança
Anar al contingut