França redueix a set dies la quarantena tot i l'augment de contagis

L'objectiu és que els ciutadans respectin el confinament i així fer més efectiva la mesura

AgènciesActualitzat

A França han tingut aquest divendres un nou rècord de positius, però, tot i això, el primer ministre, Jean Castex, ha anunciat que reduiran de catorze dies a set la quarantena pels casos positius o sospitosos de Covid-19. Diu que és perquè els francesos la respectin més:

"A proposta del Consell Científic, la durada de l'aïllament es redueix a set dies, és a dir, el temps durant el qual hi ha un autèntic risc de contagi. És primordial que cadascú respecti estrictament aquesta durada per garantir que hi ha més control."

L'executiu francès ha pres aquesta decisió davant l'augment de contagis diaris, al voltant dels 8.000 els últims dies. Confia que reduir els dies de confinament farà que la població els respecti i, així, la mesura sigui més efectiva per millorar la situació epidemiològica:

"El virus circula cada vegada més a França. El nivell d'incidència ha pujat a 72 casos per cada 100.000 habitants davant els 57 de fa una setmana. Per primera vegada des de fa moltes setmanes, constatem un augment sensible de persones hospitalitzades", ha assegurat Castex.

Justament aquesta setmana es va saber que a Espanya estudien rebaixar la quarantena de 14 a 10 dies, una decisió que aquest dijous el ministre de Sanitat, Salvador Illa, va dir que no està confirmada. A Catalunya, també es preveu aquesta possibilitat, tal com va anunciar el secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon.


El govern francès vol evitar el confinament general

A França, en les últimes setmanes s'han arribat a superar el milió de proves de diagnòstic setmanals. El govern francès vol descongestionar el sistema i accelerar els circuits millorant els controls entres persones simptomàtiques i de risc. "El temps d'espera és massa important, sobretot en algunes ciutats", manté el ministre.

Per solucionar-ho, la seguretat social francesa contractarà 2.000 professionals que treballaran en la detecció de casos de contagis i de contactes. També prioritzaran els casos prioritaris en laboratoris, centres especialitzats i fins i tot campaments temporals.

Amb aquestes mesures el govern vol evitar un nou confinament general després d'observar un relaxament dels ciutadans durant l'estiu de les principals mesures contra el virus: distància, rentat de mans i ús de mascareta.

La situació actual ha portat a les autoritats a declarar en alerta vermella 42 departaments i a demanar mesures addicionals a Marsella, Bordeus i Guadalupe per frenar l'epidèmia.

ARXIVAT A:
Coronavirus França
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut