Calais

França protegirà un banksy que representa Steve Jobs com un refugiat sirià a Calais

El pare del fundador d'Apple era un immigrant sirià als Estats Units

Actualitzat

El famós i esmunyedís artista britànic dels grafiti Banksy ha fet aquesta setmana una nova acció d'art denúncia. Aquesta vegada ha estat a un camp de refugiats de Calais, a França.

L'obra mostra un Steve Jobs, fundador d'Apple, de grandària real, carregat amb una bossa i amb un dels primers models d'ordinador que va dissenyar. Un home que camina sol amb totes les seves pertinences al damunt... com un refugiat més dels que arriben al camp de Calais.

Banksy ha immortalitzat Steve Jobs en un mur, molt a prop d'on s'amunteguen centenars de tendes de campanya que acullen els 6.000 immigrants que s'esperen per passar a la Gran Bretanya.

 

Banksy ha explicat en un comunicat que Apple només existeix perquè les autoritats dels Estats Units van permetre l'entrada al país a un jove de la ciutat de Homs, a Síria. Es refereix al pare de Steve Jobs, un immigrant sirià:

"Tot sovint ens volen fer creure que la immigració és una càrrega per als recursos d'un país, però Steve Jobs era fill d'un immigrant sirià."

L'alcaldessa de Calais, Natacha Bouchart, ha decidit protegir el grafiti perquè no es faci malbé. Ha assegurat que tenir una obra com aquesta als carrers de la seva ciutat és "una gran oportunitat per a la ciutat".

 

Banksy ha fet altres dos obres a Calais. La primera, situada a la platja, mostra un nen mirant cap a la costa del Regne Unit amb un telescopi.

 

La tercera obra és una reproducció d'un quadre del pintor francès Théodore Gericault que mostra els supervivents d'un naufragi. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut