Manifestació dels Armilles Grogues al centre de París (Reuters)
Manifestació dels Armilles Grogues al centre de París (Reuters)
París

França prohibirà manifestar-se amb la cara tapada en plena crisi dels Armilles Grogues

L'ofensiva de Macron contra aquest moviment social també tipificarà com a delicte participar en una manifestació no comunicada

RedaccióActualitzat

Ofensiva del govern de Macron contra els Armilles Grogues. Pretén aplicar dues mesures que endureixen la participació en manifestacions. Una és tipificar com a delicte anar encaputxat a una manifestació. L'altra és sancionar els qui vagin a mobilitzacions que no s'hagin comunicat prèviament.

Mesures com aquestes formen part de la reforma legislativa que està enllestint l'executiu francès per fer front als aldarulls que s'han viscut les últimes setmanes arreu del país. Ho explicava el primer ministre, Édouard Philippe:

"És una llei que ens permetrà sancionar els que no respectin l'obligació de declarar una manifestació, els que participin en manifestacions no declarades, els que vagin a les manifestacions amb la cara tapada. Avui això és una falta. Demà això ha de ser un delicte"

 

Édouard Philippe durant l'entrevista televisiva en què ha anunciat l'enduriment de la llei contra els Armilles Grogues (Reuters)

 

En una entrevista a la televisió, Philippe ha carregat contra qui es manifesta i actua de manera violenta:

"No podem acceptar la idea que, des de la total impunitat, hi hagi gent que digui que, com que no hi estem d'acord, ho trencarem tot. I, al costat d'ells, n'hi ha molts que no es qüestionen res, que només venen per trencar la llei, per saquejar i per crear problemes a les institucions"

I ha llançat aquest missatge...

"Hi ha qui diu que amb 10.000, 50.000 o 100.000 persones al carrer ja n'hi ha prou per destituir el president de la República o invalidar els resultats d'unes eleccions. Aquests van contra les nostres institucions i aquests no tindran mai la raó al nostre país"

 

Notícia relacionada: "Incidents en el vuitè dissabte de manifestacions dels Armilles Grogues a França"

 

L'executiu francès reforçarà el dispositiu de seguretat amb 80.000 policies dissabte que ve arreu del país, en una nova jornada de mobilitzacions. Des del començament de les protestes, ja hi ha hagut més de 5.000 detinguts i un miler de condemnes judicials.

Notícia relacionada: "Polèmica per la detenció d'un líder dels Armilles Grogues, que hi veu motius polítics"

 

Mural a París de l'artista Pascal Boyart dedicat als Armilles Grogues, inspirat en la famosa pintura "La llibertat guiant el poble", d'Eugene Delacroix (Reuters)

 

ARXIVAT A:
Armilles GroguesFrançaEmmanuel Macron
Anar al contingut