París

França prohibeix la venda d'alcohol a les ciutats de l'Eurocopa per evitar més incidents

S'aplicaran els dies de partit, la vigília i els dies d'obertura de les "fanzones", les zones d'aficionats

RedaccióActualitzat

Els incidents d'aquest dissabte a Marsella, abans i després del partit de l'Eurocopa que va enfrontar les seleccions d'Anglaterra i Rússia –i que van causar 35 ferits, un de molt greu, i 8 detinguts– han convençut els responsables de la seguretat que s'han d'incrementar els efectius policials.

A França, però, la pregunta que tothom es fa és com es pot incrementar un dispositiu policial que ja era de màxims. Un dispositiu policial desbordat pels diversos fronts oberts: l'estat d'emergència antiterrorista –que continua en el nivell més elevat–, els problemes amb les vagues i les manifestacions, i ara la deriva preocupant que està agafant l'Eurocopa.

A l'Eurocopa, no només preocupa Marsella, sinó també altres punts de França. Com Niça, on hi ha hagut enfrontaments entre els aficionats d'Irlanda del Nord i Polònia.

Alcohol prohibit

Per això, han decidit prendre mesures addicionals: prohibir la venda d'alcohol a les ciutats de l'Eurocopa. Ho ha anunciat el ministre de l'Interior, Bernard Cazeneuve, que ha explicat que s'aplicaran els dies de partit, la vigília i els dies d'obertura de les "fanzones", les zones d'aficionats.

Es tractar d'impedir "la venda, el consum i el transport de begudes alcohòliques en els perímetres sensibles".

Amenaça a Rússia i Anglaterra

Per la seva banda, la UEFA sembla decidida a intentar posar fi als episodis de violència que estan robant el protagonisme del futbol a l'Eurocopa. Primer, ha obert un procediment disciplinari a la Federació Russa de Futbol, que és l'encarregada d'organitzar el Mundial que es disputarà el 2018. Però també ha endurit el seu missatge i ha amenaçat Rússia i Anglaterra d'expulsar-les de la competició si es repeteixen els aldarulls dels últims tres dies a Marsella entre seguidors de tots dos països.

El màxim organisme del futbol europeu commina les dues federacions a aconseguir que els seus aficionats es comportin de manera responsable i educada.

La federació anglesa s'ha disculpat pel comportament dels seus aficionats i els ha demanat que actuïn de manera respectuosa.

La federació russa ha anunciat que localitzarà i castigarà els aficionats que durant el partit van participar en els disturbis. El ministre d'Esports rus ha fet una crida als seguidors de la selecció russa a tenir un comportament exemplar. Ha dit que entén les sancions que els puguin imposar, però també ha denunciat errors en el dispositiu de seguretat francès.

Policies espanyols a França

El govern espanyol ha anunciat que enviarà agents de policia a França per acompanyar els aficionats espanyols i protegir-los, en coordinació amb la policia francesa, com a mesura de prevenció. Dins de l'operatiu policial que ja estava previst, per part espanyola, hi ha dos equips d'especialistes en desactivació d'explosius. La selecció espanyola de futbol debutarà en la competició aquest dilluns. S'enfrontarà a la República Txeca a Tolosa.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut