Entrada de vehicles a l'N-2 al Pertús (EFE/David Borrat)
Entrada de vehicles a l'N-2 al Pertús (EFE/David Borrat)

França no descarta tornar a tancar la frontera per la Covid-19 a Catalunya

El primer ministre francès diu que "segueixen" la situació "amb atenció" i que cal "discutir-ho" amb les autoritats espanyoles

RedaccióActualitzat

França no exclou tornar a tancar la frontera amb Catalunya. El primer ministre Jean Castex ha declarat que segueixen molt de prop la situació i que la discutirà amb les autoritats espanyoles. Dilluns a la tarda rebrà a la seva residència de Matignon la vicepresidenta primera, Carmen Calvo.

"És una qüestió que seguim amb molta atenció, i més aquí, que som a les portes de la frontera, però és una qüestió que hem de discutir amb les autoritats espanyoles"

Després de 3 mesos de confinament estricte, la frontera entre França i Espanya es va reobrir el 21 de juny.

 

Castex és l'alcalde de Prades, a poc més d'una hora de La Jonquera. Abans del seu nomenament com a primer ministre, va ser escollit per Emmanuel Macron per dirigir el desconfinament a França.

"Les xifres de Barcelona són molt pitjors de les que observem a França", ha dit Jean Castex.

La situació a l'àrea de Barcelona ha fet que la Generalitat hagi demanat  que la gent es quedi a casa per intentar frenar la transmissió comunitària del coronavirus, tot i que la recomanació del govern no sembla haver-se seguit de manera majoritària, si tenim en compte els desplaçaments que hi ha hagut o les platges plenes.

 

Els alcaldes dels tretze municipis de l'àrea metropolitana afectats per les restriccions per frenar la pandèmia es queixen que, després de dues reunions amb la Generalitat, encara no han aconseguit aclarir els dubtes que tenen sobre les mesures a seguir i com aplicar-les. El govern s'ha compromès a concretar-ho aquest diumenge.

En nom de tots els municipis, l'alcaldessa Ada Colau ha demanat que siguin mesures "clares i aplicables".

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, no creu que es pugui parlar d'una segona onada a l'àrea de Barcelona, però ha demanat que s'extremin totes les mesures sanitàries i no ha descartat que, si cal, es pugui tornar a decretar l'estat d'alarma.

ARXIVAT A:
FrançaCoronavirus
Anar al contingut