França investiga per homicidi involuntari la mort de dos nens per menjar pizza precuinada

Les pizzes, de la marca Buitoni, estaven contaminades pel bacteri "E. coli" i hi hauria una cinquantena de nens més intoxicats

RedaccióActualitzat

La Fiscalia francesa ha obert la investigació arran de la mort de dos nens i la intoxicació de 56 més després de menjar pizza precuinada de la marca Buitoni, propietat de la multinacional Nestlé. Les pizzes que van consumir estaven contaminades amb una variant del bacteri "Escherichia coli", que produeix una infecció en l'aparell digestiu.

La investigació s'ha obert per homicidi involuntari per una de les víctimes mortals, per lesions a 14 persones i per incompliment de les normes de seguretat alimentària i haver venut un producte perillós per a la salut.

La justícia ha fet aquest pas després que Salut Pública ha confirmat aquesta setmana el vincle entre el bacteri "E. coli" i les intoxicacions d'aquestes 56 persones, 55 de les quals entre 1 i 17 anys, amb una mitjana de 6 anys.


35 denúncies per homicidi

Per a les famílies afectades és un petit pas endavant. En total, s'han presentat 35 denúncies contra Nestlé per homicidi involuntari i lesions. Un dels advocats que representa una quinzena d'afectats, Richard Legrand, critica els controls sanitaris, públics i privats:

"Crec que caldria fer més cas a les alertes, sobretot dels empleats."

I és que, segons recull Reuters, antics empleats de la planta on es van fer les pizzes contaminades van alertar els mitjans francesos de condicions d'higiene inadequades. "Surts amb les sabates a fumar i tornes amb elles. La gent no es rentava les mans", és una de les declaracions que destaca l'agència.

Per la seva banda, l'empresa ha rebutjat fer declaracions. El 30 de març, lamentava les intoxicacions, que menors n'haguessin estat víctimes, i va dir que n'assumiria totes les responsabilitats. També va retirar del mercat el tipus de pizza que va provocar el brot, la Fraich'Up.

Els infants que van menjar la pizza contaminada han tingut lesions cerebrals, cardíaques i pulmonars. Els bacteris "E. coli" normalment viuen als intestins de persones i animals sans. Tot i que moltes soques de bacteris són inofensives, algunes poden causar rampes abdominals greus, diarrea amb sang i vòmits.

ARXIVAT A:
SalutAlimentacióFrança
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut