Un home ha atacat amb un ganivet una agent de policia a la recepció de la comissaria (EFE/Ian Langsdon)
Un home ha atacat amb un ganivet una agent de policia a la recepció de la comissaria (EFE/Ian Langsdon)

França investiga com a atac terrorista l'apunyalament mortal d'una policia prop de París

Un home ha apunyalat l'agent a l'entrada de la comissaria de Rambouillet abans de ser abatut a trets

RedaccióActualitzat

La fiscalia antiterrorista francesa es farà càrrec de la investigació per l'assassinat d'una agent de policia de la comissaria de Rambouillet. Un home l'ha apunyalat aquest migdia a la recepció de la comissaria de policia d'aquesta població, situada a uns 50 quilòmetres al sud-oest de París.

L'atacant, un home de 37 anys, que ha mort abatut a trets per la policia, ha cridat "Al·lahu-àkbar" abans d'apunyalar la policia, segons han explicat fonts properes a la investigació a l'agència de notícies France-Presse.

El fiscal nacional antiterrorista, Jean-François Ricard, ha explicat que diversos elements com "la modalitat de crim, el tipus de víctima i les declaracions de l'autor" en el moment dels fets indicarien que es tracta d'un acte de terrorisme.

El president francès, Emmanuel Macron, ha donat algun detall més de l'assassinat, com el nom de l'agent de policia i ha assegurat que França no "es rendirà contra el terrorisme islamista":

"Ella era una oficial de policia. Stéphanie ha estat assassinada a la seva comissaria de Rambouillet, a les terres ja prou castigades d'Yvelines. La nació està amb la seva família, amics i amb les forces d'ordre. En la lluita contra el terrorisme islamista, no ens rendirem.

 



 

Rambouillet, el municipi on hi ha hagut l'atact, és al mateix departament dels Yvelines que Magnanville, on un home va matar una parella de funcionaris de policia a casa seva l'any 2016, i també Conflants-Sainte-Honorine, on hi ha l'institut on van decapitar el professor de secundària Samuel Paty, l'octubre passat.

Dos policies davant la comissaria de Rambouillet on ha estat apunyalada una agent aquest migdia (EFE/Ian Langsdon)
Dos policies davant la comissaria de Rambouillet on ha estat apunyalada una agent aquest migdia (EFE/Ian Langsdon) 
ARXIVAT A:
FrançaTerrorisme
Anar al contingut