Homenatge als sanitaris el 14 de juliol que commemora la presa de la Bastilla

França invertirà 8.000 milions d'euros per apujar el sou als sanitaris

El govern francès ho considera un "reconeixement per als que han estat en primera línia en la lluita contra el coronavirus"

Actualitzat

El govern francès ha signat amb la majoria dels sindicats del personal sanitari i dels metges dels hospitals i les residències un acord que augmentarà en "més de 8.000 milions d'euros" anuals la dotació pressupostària per millorar les remuneracions i crear nous llocs de treball.

El primer ministre, Jean Castex, ha dit que aquest esforç històric vol ser, en primer lloc, un reconeixement per als que han estat en primera línia en la lluita contra aquesta epidèmia, que "no ha acabat".

El compromís, que porta el nom de Ségur, pel nom de l'avinguda de la ciutat on està ubicat el Ministeri de Sanitat, és resultat d'una negociació que va començar el 25 de maig quan a França s'havia superat la fase més dura de la crisi del coronavirus.


1,5 milions de beneficiaris

Segons el ministre de Sanitat, Olivier Véran, els primers beneficiaris seran més d'1,5 milions d'empleats dels hospitals, en particular infermeres i infermers, però també els operadors de màquines, zeladors i personal administratiu.

Tots ells podran veure la seva remuneració incrementada en uns 300 euros mensuals. En el cas de les infermeres i els infermers, tenint en compte l'augment previst de les bonificacions per les hores extraordinàries, la pujada podrà ser fins i tot de 400 euros.

El titular de Sanitat ha destacat igualment que les plantilles s'han d'incrementar amb 15.000 llocs més. Per als metges, l'acord preveu una partida de 450 milions d'euros amb els quals es pretén fer més atractiva per a aquests professionals la feina als hospitals.

El ministre ha insistit que és "l'augment d'ingressos més gran proposat mai en aquest país".

2.000 militars desfilant per la plaça de la Concòrdia. EFE/ LUDOVIC MARIN (EFE/ LUDOVIC MARIN)

Per primera vegada no hi ha desfilada militar

Per primera vegada en 75 anys no hi ha hagut la tradicional desfilada militar pels Camps Elisis. El coronavirus ha obligat a reduir els actes de la festa nacional del 14 de juliol que commemora la presa de la Bastilla.

Sense públic -només convidats-, sense exhibició de blindats i amb només 2.000 militars desfilant per la plaça de la Concòrdia.

L'acord amb els sanitaris coincideix amb l'homenatge, aquest dimarts, dels qui han estat en primera línia durant la pandèmia, especialment els sanitaris, just l'endemà de la signatura de l'acord que posa fi a les reivindicacions salarials dels professionals de la salut.

El president Macron ha posat la directa per recuperar la popularitat perduda quan falten dos anys per a les eleccions presidencials.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus SalutFrança
Anar al contingut