França interroga Oukabir pels atacs del 17A i l'acusa de temptativa d'assassinat

L'interrogatori s'ha fet a l'Audiència Nacional, a Madrid, i Oukabir ha dit que no sabia que es cometria l'atemptat i que no hi va col·laborar

Actualitzat

La justícia francesa ha interrogat a l'Audiència Nacional de Madrid per videoconferència Driss Oukabir, un dels detinguts pels atemptats de Barcelona i Cambrils, el 17 d'agost de fa dos anys. A Espanya, està en presó preventiva a l'espera de judici per terrorisme, tinença d'explosius i estralls. 

A França, se l'acusa de formar part d'una organització terrorista i de temptativa d'assassinat.

La justícia francesa ha decretat secret de sumari tot i que se sap que se li ha assignat un advocat d'ofici.

S'acusa Driss Oukabir de violar l'article 421 del Codi Penal francès. França no només considera que formava part del grup que va atemptar, sinó que el fa responsable dels ferits francesos que, en aquell moment, es trobaven a la Rambla i a Cambrils. En total, parlen d'una vuitantena de ferits.

Tot i això, es tracta de la investigació que està fent el jutge d'instrucció i s'ha de veure a quines conclusions s'arriba.

En l'interrogatori, les preguntes no han estat tant en la línia dels atemptats, sinó de les vinculacions de Driss Oukabir amb el tràfic de substàncies estupefaents i un dels detinguts a França.

Segons ha explicat el seu advocat a TV3, Oukabir ha dit que no sabia que es cometria l'atemptat, que no hi va col·laborar i que és innocent.

"Ha dit que en cap moment va tenir coneixement que es cometria aquest atemptat, que no ha col·laborat i que és innocent en relació amb tot el que se li ha preguntat. Ha quedat fora qualsevol tipus d'imputació en relació als morts o els ferits que hi hagi pogut haver en l'atemptat, perquè, evidentment, desconeixia aquesta situació i no se li pot imputar."

L'advocat considera que, si a Espanya el jutge no ha vist prou indicis per atribuir-los un delicte d'assassinat, tampoc ho hauria de poder fer França.
 

Des que es van produir els atemptats, la justícia francesa va començar una investigació paral·lela a l'espanyola i, de fet, es va crear un equip conjunt entre investigadors dels dos països.

A Espanya, la instrucció s'ha acabat i s'està pendent que s'assenyali la data de judici.

En aquest cas, els processats són Driss Oukabir, però també Mohamed Houli, acusats de formar part d'organització terrorista i de tinença d'explosius, i Said Ben Iazza, de col·laboració.


 

ARXIVAT A:
Atemptats Barcelona Cambrils
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut