Un 17% del total de pisos de França tenen importants deficiències d'aïllament
Un 17% del total de pisos de França tenen importants deficiències d'aïllament (Pexels/Matt Hardy)

França, contra els pisos energívors: si l'habitatge no està ben aïllat no es podrà llogar

Així s'anomena els 5,2 milions de pisos que tenen les pitjors categories energètiques, un 17% del total

Actualitzat

El govern francès vol eliminar, en deu anys, els anomenats pisos energívors o coladors tèrmics. És a dir, els habitatges que no estan ben aïllats i que, per tant, comporten un sobrecost energètic.

Es calcula que són 5,2 milions de pisos que tenen les pitjors categories energètiques, un 17% del total.

Per aconseguir-ho, s'aniran aplicant gradualment un seguit de mesures. I la primera és que els propietaris no podran apujar el preu del lloguer.

Des del 24 d'agost, els propietaris no poden apujar el preu del lloguer d'aquests habitatges. A partir del gener, ja no es podran llogar els habitatges amb categoria G que consumeixin més de 450 KWh/per metre quadrat, els pitjors.

 

El 2025, la resta dels que tinguin la mateixa categoria energètica. El 2028, els de la F. I el 2034, els de la E. Ens ho explica el nostre corresponsal a París, David Melgarejo:


Amb el temps, vindran les restriccions a la venda. La mesura vol que França avanci cap a un parc d'habitatges eficient i que el 2050 només hi hagi habitatges de baix consum, amb etiquetes A i B

En aquesta primera fase es busca forçar als propietaris d'habitatges menys proactius a aïllar-los, a un canvi de mentalitat. França ha previst fins a dos mil milions en xecs per ajudar a la reforma, i molts propietaris s'hi han posat. Però també s'ha constatat un augment de prop del 10% de coladors tèrmics que surten al mercat de compravenda.

 

ARXIVAT A:
SostenibilitatFrançaEnergia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut