El president francès Emmanuel Macron durant el seu discurs a l'Eurocambra, a Estrasburg, el 17 d'abril del 2018. (horitzontal)
El president francès Emmanuel Macron durant el seu discurs a l'Eurocambra, a Estrasburg, el 17 d'abril del 2018. (horitzontal)

França col·laborarà en l'acollida dels immigrants de l'Aquarius

RedaccióActualitzat

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha anunciat que França cooperarà en l'acollida de les 630 persones rescatades al Mediterrani en el vaixell Aquarius.

Calvo, encarregada de coordinar el dispositiu d'acollida, ha acceptat la proposta després d'una conversa amb l'ambaixador francès a Espanya.

L'Aquarius i els dos vaixells italians que transporten 629 persones rescatades al Mediterrani arribaran aquest diumenge al port de València. El govern espanyol ja ha muntat el dispositiu especial per donar-los assistència mèdica i fer els tràmits d'immigració.

 

Notícia relacionada: Segueix en directe el camí de l'Aquarius cap a València

 

La Creu Roja també ho té tot a punt. Es farà un primer reconeixement a bord de l'embarcació, que transporta menors i 6 dones embarassades.

 

 

El govern del Pedro Sánchez ha explicat que actuaran com a frontera europea i, per tant, s'haurà de valorar cas per cas. Un cop aquí, es podrien traslladar al començament a un centre d'internament d'estrangers.

Des de la plataforma Stop Mare Mortum demanen al govern espanyol que concedeixi asil als immigrants, però des de Madrid no van tan lluny i puntualitzen que els concediran un permís d'estada de 90 dies. Passat aquest temps, s'estudiarà cas per cas per veure a qui es concedeix l'asil.

 

 

El president del govern, Pedro Sánchez, ha agraït la col·laboració al seu homòleg francès, Emmanuel Macron, a través d'un telegrama:

 

"En relació amb el vaixell Aquarius i els dos vaixells de la Marina italiana que arribaran a les properes hores al port de València, desitjo traslladar-li el meu agraïment per la proposta de les autoritats franceses d'acollir aquelles persones que expressin el seu desig d'anar a França. Aquest oferiment demostra que aquest és el marc de cooperació amb el que Europa ha de donar resposta, en un esperit de solidaritat europea, amb contingut real."

 

 

Anar al contingut