Un barri de Perpinyà (REUTERS/Elizabeth Pineau)
Un barri de Perpinyà (REUTERS/Elizabeth Pineau)

França amplia el toc de queda a 38 departaments més, inclosa la Catalunya Nord

La mesura ja afectava des de dissabte París i vuit ciutats franceses més

RedaccióActualitzat

L'evolució de la pandèmia del coronavirus a França ha fet que el govern hagi estès el toc de queda a 38 departaments més del país a partir d'aquest dissabte. Entre les zones afectades per la mesura hi ha els Pirineus Orientals, que inclou la Catalunya Nord.

A partir de divendres a la mitjanit, els ciutadans de 54 dels 101 departaments francesos, incloent-hi la Polinèsia francesa, hauran d'estar a casa entre les nou del vespre fins a les sis de la matinada. En total, 46 milions de persones estan afectades per la mesura.

"Diguem les coses clares. La situació és greu", ha anunciat el primer ministre, Jean Castex, en una compareixença:

"Les properes setmanes seran difícils. Els nostres serveis hospitalarises veuran sotmesos a una dura prova i el nombre de morts continuarà augmentant"

El primer ministre ha subratllat que "la segona onada" de la pandèmia ja ha arribat i que s'observa un avenç ràpid a tots els països d'Europa.

Castex ha assegurat que l'extensió del toc de queda a noves zones del país és una mesura de prevenció. En funció del resultat que doni aquesta mesura, estudiaran "endurir-lo" si és necessari.

El primer ministre francès, Jean Castex
El primer ministre francès, Jean Castex (EFE / Ludovic Marin)

El responsable de Sanitat, Olivier Véran, ha alertat que malgrat que el virus circula més lent que a la primavera, ho fa amb una velocitat "alarmant".

A l'agost, França registrava 10 casos de Covid per cada 100.000 habitants, una taxa d'incidència acumulada que en els últims set dies ha pujat a 251.

A ciutats com París, el toc de queda va entrar en vigor el dissabte passat, 17 d'octubre, i des d'aleshores s'han fet més de 32.000 controls i s'han posat gairebé 5.000 multes.

A més de París, la mesura inicial ja afectava Marsella-Ais de Provença, Lió, Lilla, Grenoble, Montpeller, Tolosa, Rouen i Saint-Étienne.


Des de dissabte França es troba en estat d'emergència sanitària. Les reunions es limiten a un màxim de sis persones i no es pot anar als restaurants més tard de les nou del vespre.

 

Récord de casos en un dia

França ha registrat aquest dijous un récord de casos en 24 hores, amb 41.622 contagis de Covid-19. D'aquesta manera, el nombre de positius totals des de l'inici de la pandèmia s'eleva a 999.043. L'Agència de Salut Pública assenyala que la taxa de positius se situa ja en el 14,3% del total de tests realitzats, sis dècimes més que el dia anterior.

En les últimes 24 hores, 165 persones han mort amb coronavirus al país gal, de manera que la xifra total de defuncions se situa en 34.210

 

El mercat de Nadal d'Estrasburg, suspès

La pandèmia ha obligat Estrasburg a renunciar al tradicional mercat nadalenc, el més famós de França i un dels més populars d'Europa. En comptes dels centenars de casetes del mercat, hi haurà un escenari amb activitats animades.

El Baix Rin, departament al qual pertany Estrasburg, és un dels afectats pel toc de queda.

Diverses persones caminen pel mercat de Nadal d'Estrasburg
Diverses persones caminen pel mercat de Nadal d'Estrasburg (EFE / Ronald Wittek)

 

ARXIVAT A:
Coronavirus França
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut