El ministeri permet que si les families ja tenen reserves de vacances, els alumnes puguin fer els exàmens al setembre

França ajorna els exàmens de 800.000 estudiants de secundària per calor extrema

Els meteoròlegs creuen que es pot arribar a temperatures rècord amb una sensació de calor molt intensa a causa de l'alt nivell d'humitat

Actualitzat

El Ministeri d'Educació francès ha anul·lat els exàmens previstos aquesta setmana per a 800.000 alumnes de secundària per motius de seguretat i de salut. S'ha considerat imprudent tenir els estudiants durant quatre hores en edificis on es registren temperatures molt altes.

Les proves es faran la setmana que ve, un cop es preveu que hagi passat l'onada de calor. En el cas de famílies que ja tenien reserves de vacances, el ministeri permet que els alumnes puguin fer els exàmens a mitjans de setembre.
 

França afronta com una veritable emergència nacional l'onada de calor, sense precedents per a un mes de juny, que ja va començar a deixar­-se sentir aquest dilluns i que s'espera que superi el nivell màxim entre dijous i dissabte.

Les autoritats extremen les mesures preventives i l'alerta a la població per evitar el que va passar el 2003. Un episodi canicular prolongat i de gran intensitat, però sense la humitat que s'espera ara, va causar aquell any milers de morts.

 

 

Alerta taronja

En més de 50 departaments ja s'ha decretat l'alerta taronja. Inclou París i les localitats molt poblades que l'envolten. A la capital hi haurà sales refrigerades per a persones vulnerables en instal∙lacions municipals, obertura de parcs en hores nocturnes, instal∙lació d'atomitzadors d'aigua en alguns carrers i altres mesures.

S'esperen temperatures properes als 40 graus. Només la regió de Bretanya s'escapa a la tòrrida calor. A la massa d'aire africà s'hi afegeix un nivell alt d'humitat, per la qual cosa la temperatura de sensació pot assolir els 47 graus a París. Els meteoròlegs creuen que es pot arribar a temperatures rècord.

 

 

L'onada de calor arriba en un moment de conflictivitat entre el personal sanitari, sobretot el que treballa als serveis d'urgències, que ja en situació normal es veuen desbordats i han fet una vaga per reclamar condicions de treball millors.

A més, França no és un país preparat per a la calor. Els autobusos no tenen aire condicionat i menys de la meitat dels vagons de metro en tenen. La venda de ventiladors ha augmentat un 600% aquests dies.

 

 

ARXIVAT A:
Crisi climàtica
Anar al contingut