El primer ministre francès, Édourd Philippe (REUTERS)
El primer ministre francès, Édourd Philippe (REUTERS)

França aixeca l'estat d'emergència després de dos anys dels atemptats de París

Una nova llei antiterrorista, amb noves mesures de seguretat, amplia el poder de la policia amb atribucions contingudes dins l'estat d'emergència

Actualitzat

Dos anys després dels atemptats terroristes que van acabar amb la mort de 130 persones a París, fa dos anys, el govern francès ha aixecat l'estat d'emergència.

La decisió, que es va fer oficial dimecres, arriba acompanyada de noves mesures de seguretat, amb una nova llei antiterrorista, segons ha explicat el primer ministre, Édouard Philippe.

"Alguns temen que, ara que som fora de l'estat d'emergència, podria haver-hi una disminució de la vigilància. És tot el contrari."

La nova llei antiterrorista atorga a la policia poders ampliats per escorcollar immobles, realitzar escoltes electròniques i tancar mesquites o altres llocs sospitosos de predicar l'odi.

La nova legislació transposa algunes de les mesures contingudes dins la norma de l'estat d'emergència, encara que amb algunes modificacions.

Una de les mesures permetrà al Ministeri de l'Interior, sense l'aprovació d'un jutge, establir grans perímetres de seguretat en el cas d'una amenaça identificada, restringint el moviment de persones i vehicles i amb poder de realitzar cerques dins la zona.

 

 

 

 

 

Anar al contingut