Bàsquet

Fran Vázquez abandona la concentració de la selecció espanyola per lesió i Marc Gasol hi arriba com a convidat

Primera baixa a la selecció espanyola de bàsquet, que prepara la seva participació en el Mundial del Japó del pròxim mes d'agost. El pivot de l'Akasvayu Girona Fran Vázquez ha hagut d'abandonar la concentració després que no ha aconseguit recuperar-se de la lumbàlgia que té, que l'ha privat d'entrenar-se amb els seus companys. Els responsables de la selecció han convocat, en qualitat de convidat, el pivot del Winterthur Barça Marc Gasol. El català, juntament amb el seu company d'equip Jordi Trias i el madridista Hernández Sonseca, forma la tripleta de jugadors convidats d'entre els quals Pepu Hernández n'acabarà triant un perquè disputi el Mundial.

Actualitzat

Fran Vázquez ha lamentat la seva lesió, que li impedirà disputar el Mundial, "un objectiu que tenia en ment tota la temporada. Estava molt content i agraït per la confiança que Pepu Hernández havia dipositat en mi", ha assenyalat el pivot gallec de l'Akasvayu Girona.

De la seva banda, el seleccionador espanyol ha qualificat de "baixa sensible" l'absència de Vázquez. "Ens hagués agradat que estigués al Japó, juntament amb la resta de companys, perquè considerem que és un jugador molt important que ens hagués ajudat molt en el Mundial".

Pel que fa a la convocatòria de Marc Gasol, Pepu Hernández ha volgut deixar clar que el germà de l'estrella dels Grizzlies de Memphis no arriba a la concentració de la selecció espanyola per substituir Fran Vázquez. L'extècnic d'Estudiantes creu que Gasol ha d'"ajudar en els entrenaments" i incorporar-se a la concentració amb "tota la il·lusió que ha d'acompanyar a un jove que arriba a la selecció nacional".

Per últim, Pepu Hernández ha explicat que encara no té fixada la data en la qual decidirà quin dels tres ugadors convidats (Trias, Gasol i Sonseca) substituirà Fran Vázquez: "Ara mateix disposem d'onze jugadors que tenen la seva presència assegurada en el Mundial del Japó i tres jugadors convidats. No tinc una data concreta per decidir qui ocuparà aquest lloc número dotze que viatjarà al campionat".

Anar al contingut