Milers de saharauis han perdut la casa
Milers de saharauis han perdut la casa

Fortes pluges provoquen inundacions als campaments saharauis

Arran de les pluges, que van començar fa cinc dies, 25.000 persones han perdut la casa i 65.000 més han estat afectades per l'aigua

RedaccióActualitzat

Les fortes pluges que han caigut des de fa cinc dies al desert han afectat molt la vida quotidiana als campaments de refugiats del Sàhara Occidental. L'aigua ha desfet moltes cases de tova i s'ha endut els aliments que hi havia emmagatzemats. Segons càlculs fets públics per l'ACNUR, l'Agència de les Nacions Unides per als Refugiats, 25.000 persones han perdut casa i aliments, i un total de 90.000 han estat afectats pels efectes de les pluges, més de la meitat dels 170.000 saharauis que viuen als campaments.

Les tempestes de vent i sorra han agreujat la situació, de manera que escoles, hospitals, botigues i llocs de treball han quedat inservibles, en una zona molt inhòspita i en què la vida humana sempre és molt precària. Els responsables polítics dels campaments ja han començat a demanar ajuda per reconstruir les cases i els equipaments destruïts per l'aigua i demanen materials de construcció, medicaments i aliments. Per gestionar-ho, ACNUR, Unicef, Oxfam, la mitja lluna roja i altres organitzacions han creat una comissió d'emergència. 

Anar al contingut