Onades a la costa cantàbrica.
Onades a la costa cantàbrica. (Foto: EFE)
Madrid

Fort temporal de vent al Cantàbric

RedaccióActualitzat

Un fort temporal de vent afecta tota la costa de Galícia i el mar Cantàbric, amb alguns episodis de pluges localment fortes. L'alerta per riscos importants es mantindrà fins aquest diumenge.

A Biscaia, les ràfegues de vent han fregat els 130 quilòmetres per hora. Tot i així, l'activitat a l'aeroport de Bilbao s'ha pogut mantenir, tret d'alguns retards. A Galícia el vent també ha bufat molt fort a localitats com Muxía. Més cap al sud, a Ribeira, prop de la Corunya, ha desaparegut un pescador. L'home, de 70 anys, va sortir a pescar divendres a la tarda i no ha tornat a casa. Les autoritats marítimes el busquen a la platja de Balieiros, on han estat trobats els seus estris de pesca.

El temporal de vent i fred que recorre tota la Península d'oest a est ha deixat pluges, neus abundants i ràfagues de vent de fins a 140 quilòmetres per hora. A excepció de Ceuta i Canàries, la resta del territori espanyol es troba en alerta taronja o groga pel pas d'aquest front atlàntic que ha provocat onades de més de 5 metres, especialment al nord-oest i al nord del país.

També a Euskadi el vent ha bufat amb força i les ratxes han arribat als 142 quilòmetres per hora a Urduña (Biscaia), mentre que a Cerroja han rondat els 130 quilòmetres per hora. El País Basc es troba en alerta groga per vent i neu, i taronja per risc marítim a la costa. Les onades podrien arribar als 5 metres d'alçada.

Madrid també es troba en alerta taronja. Allà, dos arbres nadalencs d'estructura metàl·lica, situats en llocs cèntrics, han caigut sense causar ferits ni ocasionar altres incidències a causa del vent.

Segons ha informat Protecció Civil, a la localitat murciana de Guadalupe, dos nens de sis anys han resultat ferits, un d'ells de gravetat, en caure d'un castell inflable a causa d'una ràfega de vent.

A més les pluges caigudes en els últims dies han provocat l'enfonsament d'una part de la muralla medieval del segle XIII de Rosegui, a Burgos, que ja estava seriosament afectada en la seva estructura des de la primavera passada.

Diumenge es preveu el final de l'episodi amb una estabilització de l'atmosfera a la major part del país, excepte en el nord-oest peninsular, on nous fronts atlàntics, bastant menys actius, donaran lloc a precipitacions febles en general, excepte a Galícia, on seran una mica més intenses.

Anar al contingut