Forn acusa el govern espanyol d'obscurantisme pels atemptats del 17A
Forn diu també en l'entrevista que ara cal calma per esperar la sentència del judici

Forn entra a l'Ajuntament de Barcelona per fer els tràmits per ser regidor

Joaquim Forn ha anat a primera hora de la tarda a l'Ajuntament de Barcelona des de la presó de Brians 2 per recollir la documentació com a regidor

RedaccióActualitzat

L'exconseller d'Interior i cap de llista de Junts per Catalunya a Barcelona, Joaquim Forn, ja ha complert els tràmits per ser regidor i poder assistir al ple de constitució del consistori, aquest dissabte.

Forn ha arribat a l'Ajuntament de Barcelona a un quart i cinc de cinc de la tarda i ha saludat en pujar les escales:


Forn ha arribat en un cotxe sense logotipar custodiat per dues furgonetes dels Mossos d'Esquadra

Mentre feia els tràmits, que inclouen la declaració de béns i activitats, han entrat a les dependències municipals alguns regidors del seu grup com Elsa Artadi, Neus Munté i també l'exalcalde Xavier Trias.

L'exconseller ha sortit 50 minuts després, amb un somriure, i ha tornat a saludar els presents a la plaça Sant Miquel, al lateral de l'Ajuntament de Barcelona:

 

 

La presència del conseller d'Interior del govern Puigdemont ha estat envoltada de molta expectació i d'un gran desplegament policial:

 

 

Des de dijous, el regidor electe de Junts per Catalunya és a la presó de Brians 2, on va arribar procedent de Soto del Real.

 

Forn tornarà a Soto del Real "sense dilacions"

La interlocutòria del Suprem determina que Forn haurà de tornar al centre penitenciari de Soto del Real el mateix dia 15 "sense dilacions", un cop acabi la sessió de constitució, que està prevista per a les cinc de la tarda.

Les instruccions del Suprem impediran el tradicional pas de l'Ajuntament a la Generalitat després de la constitució del consistori. Després de l'acte, els regidors travessen la plaça Sant Jaume per assistir a la recepció del president de la Generalitat.

Els Mossos d'Esquadra custodiaran l'exconseller d'Interior dins de l'Ajuntament tant divendres com dissabte i compliran estrictament el que marca la interlocutòria del Tribunal Suprem. Fonts d'Interior han alertat que el no compliment estricte de les ordres del tribunal podria ser perjudicial per a l'exconseller.

Forn tampoc podrà quedar-se a la presó de Lledoners perquè el Suprem ha rebutjat la petició de la seva defensa i Serveis Penitenciaris de la Generalitat. Demà a la tarda, doncs, quan s'acabi el ple d'investidura, haurà de tornar a Soto del Real. La incògnita és si Forn serà suspès o no com a regidor, com demana la Fiscalia.

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 26MJoaquim Forn
Anar al contingut