Forn, regidor sota custòdia policial a l'Ajuntament de Barcelona

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona ha viscut una situació insòlita des de la transició: un regidor del consistori ha vingut i ha tornat a la presó. L'exconseller d'Interior Joaquim Forn ha participat de la constitució del ple municipal sota custòdia policial.

Des de la presó de Brians 2, Forn ha estat traslladat al migdia cap a Barcelona. Ha arribat cap a dos quarts de quatre de la tarda, una hora i mitja abans que comencés la sessió, entre fortes mesures de seguretat. Forn ha baixat d'un cotxe sense logotipar, escortat per Mossos d'Esquadra.

L'alcaldable de JxCat ha hagut d'esperar sol i sota custòdia policial a la sala Tàpies de l'Ajuntament de Barcelona l'inici de la sessió d'investidura.

Allà, Forn s'ha posat vestit i corbata i una assessora del grup municipal l'ha assistit i ha treballat amb ell el discurs que ha pronunciat durant la sessió com a candidat de JxCat.

Deu minuts abans de l'inici del ple, el conseller d'Interior del govern Puigdemont ha pogut saludar amics, familiars i antics companys de govern i del consistori.


Aquí s'ha vist breument amb el president de la Generalitat, Quim Torra. I també ha pogut saludar i compartir uns instants amb els seus familiars, la seva dona, Laura Masvidal, les seves filles, Anna i Beta, i la seva mare.

Forn ha promès després com a regidor "per imperatiu legal" i amb un compromís amb la democràcia i les llibertats.

 

 

En el seu discurs ha fet una crida a "superar actituds negatives" i "barreres mentals i partidistes" per assolir consensos:

"Malgrat l'alt preu que estic pagant, torno a l'Ajuntament ple de satisfacció i amb les conviccions fermes."

Forn ha criticat Colau per ser un "instrument dels poderosos" en una "operació política" per evitar un alcalde independentista.

"Crec que ha comès un gran error no respectant la llista més votada. Tothom sap com ha aconseguit els 21 vots per ser alcaldessa."

Tot i la crítica, ha dit voler evitar una "actitud de confrontació" i s'ha mostrat "convençut" que l'única manera d'avançar és "a través del diàleg i buscant consensos".

Forn també ha tingut un record per als presos i s'ha referit a la gent que s'ha concentrat a la plaça Sant Jaume per donar-li suport:

"Sé que aquest vespre, des de les seves cel·les, seguiran les notícies d'aquest acte i comprovaran amb satisfacció que Barcelona i Catalunya no els obliden."

 

 

Retorn a Soto del Real

Quan ha acabat la sessió de constitució, Forn encara ha tingut temps de participar en la fotografia de grup de tots els regidors. Un cop s'han fet la foto ha saludat la majoria de polítics i ha marxat per preparar-se per al seu trasllada de nou a la presó.

 

 

Fron havia de tornar al centre penitenciari de Soto del Real "sense dilacions", segons les instruccions del Suprem. No ha pogut particpar en el tradicional pas de l'Ajuntament al Palau de la Generalitat per assistir a la recepció del president Quim Torra i ha marxat directe a Brians 2


L'exconseller ha arribat poc després d'un quart de nou a la presó del Baix Llobregat. Allà els Mossos d'Esquadra han traspasat la custòdia a la Guàrdia Civil, que ha iniciat el trasllat a Soto del Real:


Forn ha tancat el seu dia amb aquest tuit:


ARXIVAT A:
Joaquim FornJudici procésEleccions municipals 26M
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut