El Suprem obliga Forn a tornar a Soto del Real un cop sigui regidor

El regidor electe ha estat traslladat a Catalunya procedent de Madrid per participar en la constitució de l'Ajuntament de Barcelona
El Suprem obliga Forn a tornar a Soto del Real un cop sigui regidor

El Suprem obliga Forn a tornar a Soto del Real un cop sigui regidor

El regidor electe ha estat traslladat a Catalunya procedent de Madrid per participar en la constitució de l'Ajuntament de Barcelona
Actualitzat
TEMA:
Judici procés
El Suprem obliga Forn a tornar a Soto del Real un cop sigui regidor

Arribada a Brians 2 del vehicle que traslladava Forn des de Soto del Real

Joaquim Forn, que ja ha arribat al centre penitenciari de Brians 2 traslladat aquest matí des de Soto del Real, haurà de tornar a Madrid quan es constitueixi l'Ajuntament de Barcelona. El Tribunal Suprem no permet que Forn es quedi a Lledoners, com demanaven la defensa de Forn i els serveis penitenciaris de la Generalitat.

La Sala ha dictat una providència que es remet a la interlocutòria de l'11 de juny, en què ordenava el retorn de Forn "sense ajornament ni dilació" quan acabés els tràmits per adquirir la condició de regidor. El Tribunal ja va dir que, en funció de l'hora en què s'acabi del ple de dissabte 15 de juny per elegir l'alcalde o alcaldessa de Barcelona, el retorn fins a Soto del Real es farà el mateix dissabte, l'endemà diumenge o dilluns.

La seva defensa i els serveis penitenciaris de la Generalitat havien demanat al Tribunal Suprem que Forn ingressés a la presó de Lledoners, de Sant Joan de Vilatorrada, i ja no tornés a la presó de Soto del Real.


Trasllat de Soto del Real a Brians 2

Aquest dijous al matí, la Guàrdia Civil ha trasllat l'exconseller d'Interior a Catalunya perquè aquest divendres i dissabte pugui fer els tràmits i prendre possessió com a regidor de l'Ajuntament de Barcelona.

 

 

El viatge s'ha fet en un vehicle turisme de la Guàrdia Civil en el que s'anomena un trasllat "especial i directe", és a dir, és l'únic pres que s'ha desplaçat i no ha fet les parades habituals per recollir altres presos. Forn ha ingressat a Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires, el centre de trànsit entre Serveis Penitenciaris de la Generalitat i Institucions Penitenciàries del govern espanyol.
 

 

Sortida del vehicle que ha portat Forn a Catalunya des de la presó madrilenya de Soto del Real
 

Divendres, el regidor electe serà traslladat pels Mossos d'Esquadra a l'Ajuntament de Barcelona per fer diferents tràmits, com ara la declaració de béns. Dissabte es repetirà l'operació per assistir al ple on s'ha d'escollir el futur alcalde o alcaldessa de la capital catalana.

El Departament de Justícia havia enviat un escrit al Tribunal Suprem per preguntar si l'exconseller ja es pot quedar ingressat a Lledoners després de dissabte, per evitar un doble trasllat. La consellera de Justícia, Esther Capella, sosté que els presos haurien de quedar en llibertat un cop s'ha acabat el judici, i, si continuen a la presó, haurien d'estar en centres penitenciaris de Catalunya:

"El que hauria de passar, de veritat, és que sortissin en llibertat. Això està en mans del Tribunal Suprem. Però, en tot cas, si no els deixa en llibertat, és evident que haurien d'estar a prop de casa."


Forn, il·lusionat per assistir a la constitució de l'Ajuntament

La dona de Joaquim Forn, Laura Masvidal, ha assegurat que el seu marit està molt il·lusionat de poder anar a l'acte de constitució de l'Ajuntament de Barcelona, tot i que són conscients que serà un miratge:

"És una evidència més que ells manen. No ha pogut fer campanya però dissabte hi serà, serà una mica el protagonista i després doncs et direm que no pots exercir. Jo sóc escèptica, però veient la il·lusió que li fa tornar a posar els peus a l'Ajuntament de Barcelona, veure els companys, sentir-se un mica els drets reconeguts. Li fa una il·lusió tan gran que la família no podem fer més que il·lusionar-nos per ell."

ARXIVAT A:
Judici procés Eleccions municipals 26M