Turquia

Forces turques maten almenys 11 sirians que intentaven creuar la frontera

L'Observatori Sirià dels Drets Humans denuncia que soldats turcs han matat una seixantena de sirians a la frontera des de començament d'any

RedaccióActualitzat

Almenys 11 persones desplaçades per la guerra de Síria, la majoria membres d'una mateixa família, han mort pels trets fets per guàrdies fronterers turcs quan intentaven creuar la frontera, segons ha informat l'organització Observatori Sirià dels Drets Humans. Entre les víctimes hi ha dues dones i quatre nens.

L'incident a la frontera ha estat de nit, quan els desplaçats han intentat entrar a Turquia des de la població fronterera de Jirbet al-Juz.

60 sirians morts a trets a la frontera en mig any

Segons les xifres facilitades per l'Observatori Sirià per als Drets Humans, els morts d'aquesta nit se sumen als gairebé 60 sirians morts a trets a la frontera per les forces turques quan intentaven entrar al país des de començament d'any.

Turquia ha tancat les fronteres als refugiats sirians després de la pressió de la Unió Europea, però dins del seu territori es calcula que hi ha prop de 2.700.000 de refugiats sirians, 280.000 dels quals viuen en camps improvisats.

Les organitzacions humanitàries demanen a Turquia que reobri les fronteres per acollir els refugiats sirians que fugen de la guerra.

No hi ha cap confirmació oficial de Turquia sobre aquest incident.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut