Forcadell: "Estic convençuda que aquest és el meu últim cap de setmana fora de la presó"

Preveu que el Tribunal Suprem revocarà aquesta setmana el tercer grau i explica que en el seu horitzó hi ha complir una quarta part de la condemna a finals de gener i sortir de la presó
Actualitzat
TEMA:
Carme Forcadell

El Tribunal Suprem continuarà deliberant la setmana que ve sobre el tercer grau dels líders independentistes empresonats. Es tracta d'una decisió que inquieta especialment Dolors Bassa i Carme Forcadell, que continuen gaudint d'aquest règim de semillibertat i que els últims dies han expressat el seu convenciment que el Suprem els el revocarà tal com ha demanat el fiscal.

Carme Forcadell, expresidenta del Parlament, ha estat entrevistada al programa "Preguntes freqüents" de TV3. Explica que intenta ser realista i no fer-se falses il·lusions, perquè està convençuda que el Suprem els revocarà el tercer grau:

"Nosaltres, tant la Dolors com jo, estem convençudes que ens revocaran el tercer grau. Nosaltres estem convençudes que entrarem a la presó. Jo estic convençuda que aquest és l'últim cap de setmana que estic fora de la presó.

Tot el que ha arribat del Suprem ha estat sempre en contra. Una altra cosa és el que han decidit els jutges de vigilància penitenciària, que aquí tots els jutges ens han avalat els tercers graus, tant la jutgessa de Lledoners com el jutge penitenciari número 1 de Barcelona."

 


No confia ni en una amnistia, ni en l'indult, ni en la reforma del delicte de sedició. L'expresidenta del Parlament no veu factible cap d'aquestes opcions ara mateix, per això explica que en el seu horitzó pensa "complir la quarta part de la condemna el 28 de gener i sortir."

"Tinc més confiança en el govern espanyol que en el Tribunal Suprem, si em preguntes això. Però tampoc és que hi confiï gaire, perquè fins ara no hi ha res."

 


El 28 de gener haurà complert una quarta part de la pena i d'aquí 15 dies complirà 1.000 dies a la presó. Des del primer dia, escriu un dietari de les seves experiències quan estava complint condemna a Madrid i després aquí a Catalunya:

 


Forcadell també ha afirmat que no s'ha plantejat "mai" la posibilitat de marxar a l'exili, en primer lloc perquè no va tenir temps de plantejar-s'ho perquè no esperava de cap manera que el jutge dictaria presó provisional.

"Ningú es pensava que algú que pertangués a l'òrgan legislatiu entrés a la presó."

Explica que, en tot aquest temps, no han canviat les seves conviccions, però sí que la presó i la convivència amb altres dones privades de llibertat li han fet reforçar el seu vessant feminista:

"La presó m'ha reforçat el feminisme, i les raons per les quals soc feminista. Però les meves conviccions independentistes i altres no han canviat, són les mateixes."

 



Considera que la seva condemna és per haver estat presidenta de l'ANC i que, si se l'hagués jutjat per ser presidenta del Parlament al TSJC la sentència hauria estat la mateixa que la que va condemnar Lluís Corominas, Lluís Guinó, Anna Simó i Ramona Barrufet a 20 mesos d'inhabilitació i a una multa de 30.000 euros, per haver permès la tramitació de les lleis que emparaven el referèndum:

"El judici del TSJC era el meu judici. Era on jo havia d'estar si a mi m'haguessin jutjat per ser presidenta del Parlament de Catalunya, però és que a mi em van jutjar per ser presidenta de l'ANC al Suprem".

 


 

 

ARXIVAT A:
Carme Forcadell Judici procés Procés català
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut