Carme Forcadell, aquest divendres, a "Els matins" de TV3
Carme Forcadell, aquest divendres, a "Els matins" de TV3
Barcelona

Forcadell sobre l'actuació de la Guàrdia Civil: "Es buscava una escenificació"

En declaracions a "Els matins" de TV3, la presidenta del Parlament ha qualificat d'operació mediàtica la intervenció de la Guàrdia Civil buscant informació sobre el diputat i exconseller Germà Gordó per la investigació del 3%

RedaccióActualitzat

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, creu que, al darrere de l'actuació de la Guàrdia Civil buscant informació sobre Germà Gordó, hi havia la voluntat d'aconseguir una imatge mediàtica impactant. Ho ha explicat a "Els matins" de TV3:

"Volien uns correus electrònics. Només uns correus electrònics que se'ls hi van lliurar. Era una cosa molt fàcil de trobar i d'aconseguir, que estava allà."

"Es buscava una escenificació. Suposo que hi havia altres maneres. Però es buscava una escenificació, precisament ja li dic que no crec gaire en coincidències."

"No som ingenus. Saben que en el Parlament hi ha sempre mitjans de comunicació. I aquest dijous tothom sabia que en el Congrés s'aprovaven les conclusions de l'operació Catalunya."

Sobre les crítiques que ha rebut per permetre l'entrada de la Guàrdia Civil al Parlament, Forcadell ha negat que es fes cap escorcoll a les dependències de la cambra catalana, i ha explicat que els agents -com van fer al Palau de la Generalitat- es van esperar en una sala, al costat de l'entrada, fins que se'ls va lliurar la informació que volien.

La Guàrdia Civil va anar aquest dijous al Parlament, al Palau de la Generalitat, al Departament de Justícia i al Centre de Telecomunicacions de la Generalitat per endur-se'n documentació requerida pel jutge que investiga Germà Gordó pel suposat finançament irregular de Convergència.

Tot i que no va fer declaracions, el fiscal anticorrupció que porta el cas del 3% va desvincular aquesta actuació del procés sobiranista. En canvi, fonts del govern consideren que el fet de presentar-se la Guàrdia Civil al Palau de la Generalitat i al Parlament és un intent més de crear un clima de por i d'intimidació de cara al referèndum de l'1 d'octubre.

La presidenta del Parlament ha dit a "Els matins" de TV3 que volen "corrupció zero", però ha subratllat que lluitaran "amb la mateixa força contra la corrupció que contra les clavegueres de l'Estat".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut