Carme Forcadell, Marta Rovira i Dolors Bassa, a la sortida del Parlament aquest dimecres
Carme Forcadell, Marta Rovira i Dolors Bassa, a la sortida del Parlament aquest dimecres

Forcadell, Rovira i Bassa renuncien al seu escó de diputada

ERC diu que no volen que la seva situació personal condicioni l'activitat normal del Parlament

Actualitzat

Les tres diputades d'ERC Carme Forcadell, Marta Rovira i Dolors Bassa, que demà compareixen davant del jutge del Tribunal Suprem, han renunciat al seu escó de diputada al Parlament de Catalunya.

En una nota que ha fet pública tot just acabar el ple d'investidura, Esquerra Republicana "denuncia, una vegada més, els intents reiterats de l'estat espanyol de condicionar l'activitat democràtica del Parlament."

"Davant d'aquest escenari, i amb l'objectiu de no interferir en l'activitat democràtica del Parlament i de no ser un obstacle a la seva sobirania, en les properes hores, els diputats i diputades Assumpció (Titon) Laïlla, Chakir El Homrani i Magda Casamitjana prendran possessió del seu escó."

 

Segons Esquerra Republicana, Rovira, Forcadell i Bassa no volen que la seva situació personal condicioni l'activitat normal del Parlament i que cap jutge "pugui fer xantatge a la voluntat democràtica del poble de Catalunya".

"Per sobre dels noms concrets, hi ha un projecte compartit."

El magistrat Pablo Llarena ha citat per aquest divendres Marta Rovira, secretària general d'ERC; l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, i l'exconsellera de Treball i Afers Socials, Dolors Bassa. Allà els comunicarà de quins delictes les acusa i si les envia a presó.

També hi estan citats els diputats Jordi Turull, Raül Romeva i Josep Rull.

Forcadell no vol ser "un obstacle per a la sobirania del Parlament"

Una de les diputades que ha deixat l'acta, Carme Forcadell, ha explicat al seu compte de Twitter que ha pres aquesta decisió perquè no vol que la seva "situació personal sigui un obstacle per a la sobirania del Parlament".

 

ARXIVAT A:
InvestiduraProcés catalàERCMarta Rovira
Anar al contingut