Forcadell, el mes de febrer, en el primer permís de sortida de Mas d'Enric (ACN)
Forcadell, el mes de febrer, en el primer permís de sortida de Mas d'Enric (ACN)

Forcadell ingressa a la presó de Wad-Ras, on haurà de demanar permisos per sortir

L'expresidenta del Parlament havia demanat el trasllat al centre penitenciari de Mas d'Enric, on era fins ara

Actualitzat

L'expresidenta del Parlament Carme Forcadell ha ingressat aquest dilluns a la presó de dones de Barcelona, Wad-Ras, després d'haver demanat el trasllat a la junta de tractament de Mas d'Enric, el centre penitenciari on estava fins ara.

Forcadell va fer la sol·licitud per "raons de vinculació familiar" perquè, d'aquesta manera, serà més a prop de Sabadell, la ciutat on residia abans d'entrar a la presó.

Fins ara, Forcadell podia fer sortides periòdiques de la presó gràcies a l'article 100.2 del reglament penitenciari. Amb el canvi de presó, però, la junta de tractament de Wad-Ras haurà de fer una nova proposta i decidir si continua aplicant a l'expresidenta del Parlament el 100.2 que li permet sortir.

 

 

100.2 des del mes febrer

Forcadell era a Mas d'Enric des del juliol de 2018, després de ser traslladada des de Puig de les Basses, el primer centre penitenciari on va ingressar des que els dirigents independentistes empresonats van ingressar en presons catalanes.

L'expresidenta del Parlament, condemnada a més d'onze anys de presó en el judici del procés, gaudeix des del mes de gener del segon grau peniteniciari. La junta de tractament de Mas d'Enric va concedir-li al febrer l'aplicació de l'article 100.2 del reglament penitenciari, que li permet flexibilitzar el compliment de la condemna amb algunes sortides per voluntariat i cuidar la seva mare.

Després que aquestes sortides s'aturessin amb el confinament, la presó de Mas d'Enric va ampliar de 9 a 12 les hores de sortida durant tres dies a la setmana per a Forcadell.

 

Forcadell, durant el judici al Tribunal Suprem
Forcadell, durant el judici al Tribunal Suprem (ACN)

 

Recurs al Suprem

El jutge de vigilància penitenciària de Lleida, que és competent per a les presons de la demarcació de Tarragona, va remetre al Suprem el recurs d'apel·lació contra l'aval de la presó de Mas d'Enric al 100.2 de Forcadell.

D'aquesta manera, el Suprem podrà pronunciar-se sobre el 100.2, un règim que decideixen les juntes de tractament de les presons i que l'última instància de revisió són les Audiències Provincials.

Les sortides laborals dels nou presos condemnats pel Suprem han estat criticades per la Fiscalia, que hi veu "un tercer grau encobert".

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Carme ForcadellJudici procésProcés català
Anar al contingut