Els 9 líders independentistes presos ja són a centres penitenciaris catalanes
L'exconseller Jordi Turull aixeca el dit polze des del vehicle que el porta a lledoners

Els 9 líders independentistes presos ja són a centres penitenciaris catalans

Els 7 homes han ingressat a la presó de Lledoners, mentre que les dones les han dut a Puig de les Basses i Mas Enric

Actualitzat

Els 7 líders independentistes processats pel Tribunal Suprem han arribat a la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada, quan passaven pocs minuts de les tres de la tarda d'aquest dimecres. Culminava així un periple de 3 dies des que van sortir de les presons de Madrid.

Els presos homes han arribat a la presó bagenca custodiats pels mossos, però anaven en vehicles sense logotipar. A l'exterior del recinte els esperaven militants independentistes que havien guarnit de llaços i símbols grocs l'entorn de la presó

 

Desenes de persones han volgut expressar el seu suport als presos a l'exterior de Lledoners

 

Aquesta mateixa tarda el president de la Generalitat, Quim Torra, visitarà els 7 presos per saludar-los després del desplaçament. Per aquest vespre, l'Òmniun i l'ANC han convocat una concentració on es preveu que l'activista conegut com Joan Bona Nit reprengui el ritual diari de desitjar-los bona nit.

Els presos i les preses independentistes ingressaran en cel·les individuals als mateixos mòduls penitenciaris on eren fins a l'1 de febrer, quan els van traslladar a Madrid per al judici del Suprem.


Viatge de 3 dies

L'arribada del homes a Lledoners és el punt final d'un viatge de tres etapes des de les presons madrilenyes on estaven ingressats. Per fer aquests 600 quilòmetres, van passar una primera nit a Valdemoro i una segona nit a Saragossa. 

Finalment, la comitiva que portava Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez ha arribat cap a 2/4 d'1 del migdia a la presó de Brians 2 a Sant Esteve de Sesrovires, on s'ha fet el traspàs de la custòdia entre la Guàrdia Civil i els Mossos.

 

Arribada de l'autocar que traslladava els líders independentistes homes fins a Brians 2

 

Després dels tràmits necessaris, els Mossos els han traslladat cap als centres penitenciaris on s'estaran a l'espera que el Tribunal Suprem emeti la sentència del judici

En el cas de les dones, Carme Forcadell i Dolors Bassa, el trasllat des de Madrid s'ha fet en un sol dia. Forcadell l'han dut a la presó de Mas d'Enric, a el Catllar, i a Bassa a la presó de Puig de les Basses, a Figueres, on ingressaran en el mòdul de dones d'aquests centres.

 

Una vintena de persones han rebut Dolors Bassa a la presó de Puig de les Basses, a Figueres​

 

Torra: "Indecència i humiliació"

El president de la Generalitat, Quim Torra, durant la sessió de control al Parlament s'ha referit al fet que els presos hagin de trigar 3 dies a ser traslladats, el que ha qualificat d'una  "indecència monumental i un humiliació més"

 

 

La dona de Jordi Cuixart, Txell Bonet, en reclama la llibertat.

"No em vull quedar amb aquesta anècdota de 3 dies de trasllat. Em vull quedar que, de moment, no s'ha concedit una llibertat que es demana des d'instàncies internacionals i que és totalment justa."

 

 

 

ARXIVAT A:
Procés catalàJudici procésGovern empresonatCarme ForcadellDolors BassaOriol JunquerasRaül RomevaJosep RullJordi TurullJordi CuixartJordi SànchezJoaquim Forn
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut