Forcadell espera un compromís del govern amb la consulta l'endemà de la Via Catalana

La presidenta de l'ANC ha manifestat que la indefinició del moment actual no beneficia ningú i que l'Assemblea aspira a tornar a accelerar el procés, com ja va passar amb la manifestació de l'any passat, que va omplir els carrers del centre de Barcelona.

RedaccióActualitzat
La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, està convençuda que la Via Catalana congregarà més gent al carrer que no pas la que es va manifestar l'any passat per l'Onze de Setembre. En declaracions a "Els matins", de TV3, Forcadell ha dit que pràcticament tots els trams de la via estan plens i que s'hi afegirà gent que no hi està apuntada perque, segons ella, la situació política s'ha aguditzat durant els últims mesos. Forcadell ha dit que "la cadena bàltica va ser un èxit" i que "a nosaltres ens ha servit de model".

Carme Forcadell ha dit que amb l'èxit de la cadena humana gairebé segur, espera que l'endemà de la Diada el govern es comprometi perquè la consulta es convoqui el 2014. I ha avançat que demà es reunirà amb el president Mas i li demanarà més concreció i que defineixi d'una vegada la pregunta de la consulta. La presidenta de l'ANC ha manifestat que la indefinició del moment actual no beneficia ningú i que l'Assemblea aspira a tornar a accelerar el procés, com ja va passar amb la manifestació de l'any passat, que va omplir els carrers del centre de Barcelona.

Ara bé, si l'Estat vetés la consulta, l'Assemblea Nacional Catalana avalaria unes eleccions plebiscitàries i una declaració d'independència. No obstant, per a Forcadell, Catalunya no es pot esperar fins al 2016 i ha insistit que els catalans han de poder decidir el seu futur polític l'any que ve.

Forcadell ha deixat clar novament que l'objectiu últim de la Via Catalana és la independència. Però ha indicat que l'ANC defensa la consulta per aconseguir-la i per això volen obtenir un gran ressò internacional. Sobre aquest punt, ha dit que a hores d'ara hi ha 625 periodistes acreditats, sense comptar-hi els de TV3, tant de dins del país com internacionals.

Forcadell també ha respost a les declaracions de Santi Vila, que va cridar a eradicar "plantejaments adolescents" d'alguns independentistes, i ha dit: "Presses adolescents, cap. Fa tres-cents anys que ens esperem."
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut