L'article de Forcadell a "The New York Times"
L'article de Forcadell a "The New York Times"

Forcadell denuncia un "assalt judicial d'Espanya" a Catalunya

En un article a "The New York Times", la presidenta del Parlament assegura que s'està violant la separació de poders

Actualitzat

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, denuncia en un article al "The New York Times" el que qualifica d'"assalt judicial d'Espanya contra la democràcia i la llibertat d'expressió". En l'article, titulat "La defensa de la llibertat a Catalunya", Forcadell assegura que s'està violant la separació de poders i adverteix que ningú frena l'autoritarisme judicial a Espanya.

La presidenta del Parlament, que s'enfronta a una possible inhabilitació per les acusacions de desobediència i prevaricació, es defensa en l'escrit al diari:

"El meu delicte va ser simplement complir els meus deures com a presidenta del Parlament en permetre un debat que havia estat sol·licitat per una majoria de la cambra."

Forcadell compara la situació catalana amb la d'Escòcia, on l'anterior primer ministre britànic, David Cameron, creu que "va comprendre la magnitud del desafiament i ho va resoldre a través de la política" i d'un referèndum sobre la independència. També ha reivindicat el referèndum que la Generalitat té previst fer al setembre, "malgrat que el govern ha obstaculitzat i obstruït tots els esforços de Catalunya per arribar a un acord per a la celebració d'una votació".

 

Anar al contingut