Barcelona

Forcadell defensa el full de ruta de Junt pel Sí, però no tanca la porta a la proposta de referèndum de l'ANC

RedaccióActualitzat

El món sobiranista es planteja els pròxims passos que cal seguir. Des de Junts pel Sí es defensa el full de ruta de 18 mesos que es va presentar abans de les eleccions, però recentment han sortit veus, com la CUP i l'ANC, que aposten per un referèndum vinculant.

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, reivindica el full de ruta independentista que emana de les eleccions del 27-S. Ara bé, assegura que "sempre es pot millorar". En una entrevista a "El suplement", de Catalunya Ràdio, Forcadell no entra a valorar l'anomenat RUI, el referèndum unilateral, però no tanca la porta a res:

"Em vaig presentar per defensar un full de ruta en concret, però si hi ha consens, sempre es pot millorar i canviar; si s'arriba a un acord i hi ha una majoria parlamentària clara, es canviarà"

Forcadell, expresidenta de l'Assemblea Nacional, considera que la consulta interna de l'ANC d'aquest cap de setmana és un "pas més" en el rol de l'entitat sobiranista "d'interpel·lar" partits i institucions. Forcadell ha apuntat que amb el resultats a la mà, l'ANC haurà de decidir com parlar-ne amb els diferents actors polítics i intentar "arribar a acords".

Moció de confiança

Carme Forcadell està convençuda que la CUP donarà suport al president Puigdemont en la qüestió de confiança del mes de setembre.

"La qüestio de confiança se superarà perquè ara el context és diferent"

La presidenta del Parlament creu que les circumstàncies que envolten la relació de la formació anticapitalista i Junts pel Sí són diferents ara de les que hi va haver durant el debat dels pressupostos.

La Diada de l'ANC

D'altra banda, Forcadell s'ha mostrat favorable que la mobilització de l'ANC per la Diada sigui "diferent" a la d'altres anys perquè el context polític també és "diferent". Forcadell, que no ha confirmat que hi assisteixi, ha apostat per esperar que es concreti la proposta de l'entitat. "Sempre acaben anant molt bé", ha resolt. 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut