Carme Forcadell entrant al Parlament
Carme Forcadell entrant al Parlament
Barcelona

Forcadell dona el Parlament per dissolt

Com a conseqüència queda sense efecte la reunió de la mesa d'aquest dimarts

RedaccióActualitzat

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, dona per dissolta la cambra catalana després que, en aplicació de l'article 155 de la Constitució, Rajoy la dissolgués i convoqués eleccions per al 21 de desembre.

Forcadell argumenta que la seva prioritat és evitar posar en risc funcionaris i treballadors del Parlament. Expressa i reitera el seu rebuig frontal al 155 i diu que estudiarà les mesures per fer-hi front.

En el primer dillluns laborable després de les mesures acordades pel Consell de Ministres, Forcadell ha arribat pels volts de les vuit del matí al Parlament i poc després ha fet aquest tuit:

Forcadell és membre de la Diputació Permanent, únic òrgan de la cambra catalana que continua en funcionament després de la dissolució per a la convocatòria d'eleccions o en períodes de vacances. Aquest òrgan funciona com un ple reduït compost per 21 diputats més, dels 135 que té el ple ordinari.

Amb la Diputació Permanent, Forcadell segueixi sent presidenta de la cambra fins a la celebració d'eleccions i pot convocar reunions, però no de la mesa, sinó de la mesa de la Diputació Permanent.

De fet, per a aquest dimarts hi havia prevista una reunió ordinària de la mesa, que ha deixat de figurar a l'agenda del Parlament a la seva pàgina web. En quedar dissolta la cambra, la reunió ha quedat sense efecte.

A la cambra catalana hi hagut certa activitat aquest matí. Hi han anat els membres de la mesa, de la Diputació Permanent i també s'ha reunit el grup parlamentari de la CUP. És previst que alguns diputats de Junts pel Sí també es trobin al Parlament després de les executives del PDeCAT i ERC per analitzar la situació política.

ARXIVAT A:
IndependènciaProcés catalàArticle 155
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut